Valentina Holl
1. siječnja 2021

Još jedan paket vijesti o isteklim ili otkazanim ugovorima. A uskoro i novosti o novim poslodavcima u sezoni 2021…

Valentina Höll

Dvostruka juniorska svjetska prvakinja i dvostruka osvajačica Svjetskog kupa u MTB spustu u konkurenciji juniorki nakon gotovo sedam godina suradnje oprašta se od YT Industries. Vali doduše nije bila u službenoj ekipi YT Mob, ali vozila je njihove modele pod pokroviteljstvom tvrtki Sram i TLD (Troy Lee Designs). Zasad je poznato da ona ostaje vjerna TLD-u, ali još nije poznato kojoj će se velikoj ekipi mu pridružiti u 2021. Najglasnije se spominju dvije najveće biciklističke marke: Trek i Specialized. @valihoell.

Sina Frei

Ukupna pobjednica Svjetskog kupa u krosu u kategoriji U23, bivša svjetska prvakinja, europska prvakinja i nositeljica brojnih drugih naslova, rastaje se od ekipe Ghost Factory Racing nakon tri godine. @freisina.

Jernej Sobočan

Kraj još jedne dugogodišnje suradnje, u ulozi „malog od palube”, a prije svega sportskog direktora. Oprostio se od ekipe Möbel Märki MTB Pro Team nakon četiri godine. @sobocanjernej.

Rémy Métailler

Francuski vozač se nakon četiri godine oprašta od bicikala Cube. @remymetailler.

Cam Zink

Amerikanac je šest sezona proveo na biciklima YT Industries, oduševljavao nas je na natjecanjima u freerideu, a među ostalim osvojio je drugo mjesto na Red Bull Rampage 2017. godine. Na najvećem festivalu freeridea za odabrane, Zink je već slavio 2010. godine, a u međuvremenu mu je dodijeljena nagrada za najbolji trik na istom natjecanju (2010., 2013., 2014.). Zink vodi i vlastitu marku ručica Sensus. @camzink.

Eliot Jackson

Rastanak nakon četiri godine suradnje s ekipom Giant Factory Offroad. Jackson je povremeni komentator na Red Bull TV, skijaš spustaš i osnivač Grow Cycling Foundation@eliotjackson.

Kevin Miquel

Trećeplasirani u seriji EWS serija u 2019. oprašta se  od ekipe Sunn Enduro Factory Team. Francuz je u ekipi proveo tri sezone, a u 2021. priliku za nove izvrsne rezultate potražiti će kod novog poslodavca. @kevin.miquel.

Geoff Gulevich

Tri godine s rkom Focus i oproštaj na kraju sezone 2020. Kanadski freeride veteran Gully: @geoffgulevich.

Naslovna fotografija Bartek Wolinski / Red Bull Content Pool

Pročitaj i
Sezona transfera: Krajem godine od svojih se ekipa opraštaju…
Sezona transfera: Istječu ugovori, tko, kuda i kamo?

Prati nas