Prestopi, Jordan Sarrou
“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
28. prosinca 2020

Nakon 1. siječnja čeka nas još nekoliko visoko profilnih transfera. Barem onih službeno najavljenih, naravno. No ima još više neslužbenih informacija i transfera…

Svjetski prvak u olimpijskom krosu napušta ekipu na čijem je čelu Julien Absalon. Istodobno, izgleda da u ekipi Cube Global Squad-u pripremaju li teren za neko veliko ime. K tome, Rémi i Commencal rastaju se nakon osam godina.

Jordan Sarrou

Aktualni olimpijski svjetski prvak u krosu oprašta se od ekipe Absolute Absalon, marke BMC bicikala i svog šefa Juliena Absalona. Prije dvije sezone postavili su sebi visok cilj, koji je i Sarrou postigao. Sada je vrijeme za nove izazove. @jordansarrou.

Iz tvorničke ekipe Cube odlaze…

… Phil Atwill i Gaetan Vige. Obojica su potpisali ugovore s Cube Global Squadom za 2019. i 2020. Atwill se uspio oprostiti od ekipe na pobjedničkom postolju na posljednjoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Lousi. Najbolji rezultat Vigea bilo je 26. mjesto ove godine u Mariboru. @phil_atwill@gaetan_vige.

Mike Jones

Tri sezone s ekipom MS Mondraker i Brookom Macdonaldom. Jones je za ekipu nanizao nekoliko Top 20 plasmana te sedmo mjesto na festivalu Crankworx u Innsbrucku. @mikejones35.

Rémi Thirion

Treći s ovogodišnjeg Svjetskog prvenstva u Leogangu i drugoplasirani s prve utrke Svjetskog kupa u Mariboru oprašta se od ekipe Commencal Muc Off By Riding nakon osam godina. Gdje će ovaj 30-godišnjak voziti sljedeće sezone? To za sada ostaje tajna. @remithirion.

Commencal se ovim clipom oprašta od Remyja.

Veronique Sandler

Novozelanđanka koja posljednjih nekoliko godina živi u Walesu, oprašta se od proizvođača bicikala, tvrtke Marin. Na kojoj ćemo je marki bicikala gledati u sljedećoj sezoni? @veroniquesandler.

Luke Williamson

Nakon dvije godine tvorničkom ekipom Propain, Britanac ostaje bez dobavljača okvira. Iako nema glavnog sponzora i ekipu, Williamson je na društvenoj mreži objavio plan za prve utrke u sezoni 2021. Williamson je britanski juniorski prvak u spustu iz 2019., i šesto plasirani u posljednjoj utrci Svjetskog kupa ove godine u Lousi .. @luke_williamson14.

Jamie Edmondson

Devetnaest-godišnjak je na sebe skrenuo pažnju u završnoj utrci ovogodišnjeg Svjetskog kupa u Lousi kada je završio četvrti. Natjecatelj bez tvorničke podrške zahvaljuje svima koji su mu pomogli u sezoni 2020. Je li vrijeme za prelazak praga bilo koje velike momčadi? Pričekajmo do siječnja. @jamie_edmondson.

Na naslovnoj fotografiji svjetski prvak Jordan Sarrou. Foto Grega Stopar.

Pročitaj i
Sezona transfera: Istječu ugovori, tko, kuda i kamo?

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas