19. kolovoza 2019

Nakon dvogodišnje pauze ponovno je krenula DH utrka izdržljivosti u bike parku između Graza i Beča. Dubravka Družeta druga, Robert Jedrejčić sedmi u pojedinačnoj konkurenciji, na vrhu postolja četverac iz doline Soče i Aleš Virtič s po 149 spuštanja!

Ne pretežak biciklistički park spust. Brza gondola. Reflektori. To su osnovni sastojci 24-satne utrke spusta “Race the Night”, koja se održala jedanaesti put u Semmeringu nedaleko od Beča, 10. i 11. kolovoza, od 11:00 do 11:00 h. Nakon dvogodišnje organizacijske stanke, imenu su ove godine dodali nastavak “Reloaded”.

Ove godine utrku je obilježila moćna reprezentacija Istre koja je postigla solidne rezultate. U pojedinačnoj konkurenciji bivša nacionalna prvakinja Dubravka Družeta plasirala se kao druga s 116 spustova, a Robert Jedrejčić je bio sedmi s 135 spustova. U konkurenciji parova samo su dvije vožnje nedostajale za pobjedu Nenadu Ljubičiću i Sebastijanu Šajini.  

Aleš Virtič i Robert Jedrejčić – foto Klemen Vogrič

Sebastijan Šajina – foto organizator


Slovenci su bili sjajni, s pobjedama u četvercu i solo kategoriji.
Solo pobjednik Aleš Virtič inače je zaposlenik ovog bike parka, a Avčani su nastupili u postavi Jan Markič, Matija Miščič, Boštjan Klinkon i Emanuel Humar, kao kapetan ekipe je zamijenio u posljednjem trenutku ozlijeđenog Mihu Ivančiča.

Video ekipe ŠKTD Avče

Četverci

Na ovogodišnjoj utrci ekipa ŠKTD Avče ponovo je nadvladala konkurenciju. Nastupilo je 14 ekipa, a Avčani su zabilježili najviše spustova, 149 s vremenom 9 sati, 20 minuta i 52 sekunde. Na drugom mjestu bila je ekipa iz Vorarlberga s tri spusta manje, a na trećem također Austrijanci We Bike For Donuts s tri spusta manje.

Nastupila je još jedna slovenska ekipa – Grdosija Crew Prekmurje (Mihael Holsedl, Dušan Lepoša, Andrej Gorčan i Mitja Štesl), završili su na 8. mjestu sa 139 spustova.


Četverac ŠKTD Avče s pomagačima na postolju, foto Klemen Vogrič

Parovi

Markus Becker i Gabriel Kellner (Mad-Racing) odvozili su najviše spustova u konkurenciji s dva natjecatelja, njih 148, spomenimo i snažnu hrvatsku zastupljenost: Nenad Ljubičić i Sebastijan Šajina (BK Buzet) bili su četvrti sa 146, Toni Merklin i Deni Floričić (inder) sa 130. spustova su osvojili 12. mjesto, Martin Jurman i Abel Kurelović (Prodajen balirku) sa 115. spustova bili su 13., a Aleš Hrvatin i Marko Prodan (Outdoor Mania – BK Buzet) sa 53 spusta završili su na posljednjem 26. mjestu.

Solo

Aleš Virtič (bikestore.cc) pobijedio s istim brojem spustova kao i četveročlana ekipa, 149! Slijedili su Nijemac Thomas Rieger i Florian Drexel sa 147 i 146 spustova. Na 7. mjestu je Robert Jedrejčić (TNT) sa 135 spustova. Ukupno 29 plasiranih.

U ženskoj konkurenciji je Dubravka Družeta (BK TNT / Nu3sport), veteranka utrke, sa 116 spustova ispred sebe ostavila samo pobjednicu, Čehinju Janu Sirkovu, koja ih je odvozila 121.


Aleš Virtič ima novi stalak za kišobran! Foto Bikepark Semmering

I malo matematike za kraj: 149 spustova po 2700 m, s 332 visinskih metara, kako organizator navodi, duljina staze znači ne manje od 402 km spuštanja za četiri Avčana ili za usamljenog jahača Aleša s visinskom razlikom od 49.468 m!!!

Rezultati

semmering.com

Na naslovnoj fotografiji je Dubravka Družeta, foto Facebook

Prati nas