10. travnja 2018

Nakon druge ovogodišnje utrke serije SloEnduro 4Fun na vrhu su Erwin Ronzon (muška kategorija) i Eli Cos (žene). Na utrci je nastupilo i mnoštvo hrvatskih natjecatelja

U nedjelju je iznad Trsta, na već legendarnim stazama, održan Enduro 3 Camini. Toplo i sunčano vrijeme privuklo je rekordnih 236 natjecatelja. Nakon 25 km vožnje na biciklima, uz 900 m visinske razlike, najbolje je prošao Erwin Ronzon (CMC Cycling Experience), s vremenom od 12 minuta, 28 sekundi i 33 stotinki. Drugi je bio njegov klupski kolega, junior Roberto Paludetto (-10.32), a treći Austrijanac Peter Mihalkovits (ASKÖ MK Factory Racing Team), – 12.67.

 

Tik iza najbržeg trojca u svojoj enduraškoj premijeri se plasirao najuspješniji talijanski MTB spustaš svih vremena (5.1 Bike Team) kojemu je uspjelo i pobijediti u 4. od pet brzinaca.

 

Ovo je bila već sedma izvedba utrke Enduro 3 Camini u organizaciji tršćanskog kluba ASD 360 MTB. Nakon pet godina u seriji SloEnduro sada su po prvi puta dijelom serije SloEnduro 4Fun.

 

Osim enduraških brzinaca u subotu su organizirali prve “Gravity Games” s paralelnim slalomom i jednostavnom utrkom u spustu, uz sudjelovanje više od 200 biciklistica i biciklista.


Park iznad Trsta na kojem se odvijao dual u sklopu priredbe Gravity Games

 

Kategorije

U Enduru 3 Camini najbrži junior bio je spomenuti Paludetto, koji je zauzeo i drugo mjesto u ukupnom plasmanu. U mlađoj veteranskoj kategoriji najbrži je bio Francesco Remoto (Fun Bike Cussigh Bike), ukupno osmi, a u konkurenciji starijih veterana (+40) najbrži je bio Cri Maierhofer (Avt, Team Dorrong), ukupno 11. Naravno, Talijani s među sobom propisali puno više veteranskih kategorija.

 

Najbrža u ženskoj kategoriji bila je Eli Cos (ASD Maglia Nera), ispred Beatrice Todesco (AS Dilettantistica GS Fonzaso) i Austrijanke Marlene Misebner (Giant Stattegg).

 

Čak trideset kadeta vozilo je po skraćenoj trasi.

{loadposition inside}

Slijedeća utrka serije 4Fun na rasporedu je za nešto više od mjesec dana, 13. svibnja, na Golovec Trails na ljubljanskom Golovcu (http://www.sloenduro.com/golovec-trails-ljubljana/). Tjedan dana prje Ljubljane na rasporedu je druga utrka serije SloEnduro, Enduro Krokar na Dobrni (http://www.sloenduro.com/enduro-krokar-6-maj-2018/). 

 

Rezultati ukupno

Rezultati po etapama

www.sloenduro.com

Fotografije ASD 360 MTB

Prati nas