16. ožujka 2018

Priznajemo, naslov pomalo zavarava … Britanac je na stazi Svjetskog kupa isprobao novi električni DH bajk

Britanac Sam Pilgrim, jedan od najboljih freeridera na planetu, vrlo popularan i zbog svojih društvenih kanala na YouTubeu, Facebooku i instagramu, zimus se prebacio na bicikle marke Haibike. Njemački inženjeri koji rade za tu marku poznati su po svojim konstrukcijama električnih bicikala. Sam sada tvrdi da, kada imaš električni DH bajk, cijeli svijet postaje tvoj bike park (jer ne trebaš prijevoz prema gore). Zbog toga, naravno, ne manjka negativnih komentara na spomenutim društvenim kanalima.

Sam je ovih dana boravio na Lošinju (lasagni, losingiju …) gdje je premijerno predstavio svoj novi Haibike za spust: model dwnhll 10.0, koji može ići i uzbrdo unatoč tome što teži „pola tone“. Isprobao je tamošnju stazu i – ostao prestravljen.

Svjetski kup na Lošinju već mjesec dana prije starta počeo je donositi rezultate za Lošinj kao turističko odredište jer tamošnja staza Svjetskog kupa polako ali sigurno ulazi u legendu. Mnogi su već bili na njoj kako bi isprobali kamene zamke. Sigurno ih je bilo više no što možemo registrirati na društvenim mrežama …

Prati nas