2. prosinca 2019

Ogromni natkriveni park u tvornici papira u Nijmegenu, Nizozemska, šesnaest biciklista koji kroje sam vrh BMX freestylea, među njima i Marin Ranteš, te vratolomni trikovi

Šestnaest najboljih BMX freestyle vozača u disciplini parka podiglo je svoje vještine i disciplinu na višu razinu, barem što se tiče showa, na natjecanju u subotu u nizozemskom Nijmegenu.

Park, sagrađen u staroj, napuštenoj tvornici papira, vrijedan je strahopoštovanja jer su objekti zaista veliki i izgrađeni kako bi omogućili ogromne skokove i bezbroj linija.

Red Bull Uncontained

… je je natjecanje dviju skupina čiji glavni biciklisti pozivaju svaki po sedam kolega u svoju ekipu.

Prvu skupinu biciklista sastavio je Nizozemac Daniel Wedemaijer. Pridružili su mu se Jake Leiva, Pail Thoelen, Tom Justice, Declan Brooks, Marin Ranteš, Ben Wallace i Anthony Jeanean.

Drugu skupinu sastavio je Kanađanin Drew Bezanson. Pridružili su mu se Irek Rizaev, Jason Watts, Morgan Wade, Kieran Reilly, Tom Actor Bogaard i Alex Coleborn.

O tome koja će ekipa na kraju pobijediti odlučivalo je pet sudaca koji su ocjenjivali pet područja: izvedbu trikova, raznolikost, uporabu linija, stil i hrabrost.


Jake Leiva u akciji! Foto Rutger Pauw / Red Bull Content Pool

“Bez granica” u videu


Imamo i cijelu video snimku subotnjeg izravnog prijenosa iz napuštene tvornice papira. Događaj su komentirali Rob Warner i Sebastian Keep.

BMX za stepenicu više

Ako je publika zahtijevala visoke skokove, dobila ih je; kad je publika tražila najbolje trikove, dobila ih je. I nakon svega,   ako su biciklisti htjeli pobijediti drugu momčad , morali su još nadograditi   svoje već ionako savršeno znanje i u tome su uspjeli. Na kraju je ekipa Drewa Bezansona postigla pet bodova više od ekipe “domaćina” Wedemaiera.

Kratko izvješće na redbull.com

Naslovna fotografija Tom Bergman / Red Bull Content Pool

Prati nas