8. siječnja 2018

Hrvatskoj reprezentaciji u spustu pridružili su se mladi vozači Biciklističkog kluba TNT-a

Hrvatska reprezentacija u spustu radno je provela dio zimskih praznika pripremajući se na Lošinju za nadolazeću utrku svjetskog kupa koja će se u travnju ove godine održati upravo na ovom kvarnerskom otoku.

U Velom Lošinju se krajem travnja održava prva od ukupno sedam utrka svjetskog kupa. „To je veliki povijesni trenutak za Hrvatsku“, rekao je izbornik reprezentacije Berislav Topola. „Pripreme su trajale pet dana. Iskoristili smo priliku da steknemo prednost domaćeg terena da vidimo kako će se staza ponašati u različitim uvjetima.“  Topol je istaknuo kako je plan reprezentacije ove sezone puno napredovati uz što bolje rezultate i minimalne ozljede.

Uz ostale reprezentativce na pripremama su sudjelovali i vozači Biciklističkog kluba TNT iz Pazina: Noa Radolović, aktualni juniorski prvak države, te Ivan Bašić, pobjednik kupa Hrvatke u kategoriji juniora.

 „Noa i Ivan su još neiskusni po pitanju ovog sporta; treba s njima još puno raditi na psihičkom aspektu kako bi u skoroj budućnosti možda zavladali ovim sportom te apsolutno briljirali na Lošinju“, prokomentirao je Topol pripreme vozača TNT-a.


Lošinj je domaćin utrke svjetskog kupa

Radolović i Bašić zadovoljni su što su izabrani u reprezentaciju.  „Spremam se intenzivno, dosta vremena provodim u teretani, a najviše na biciklu. Vozim nekoliko disciplina na različitim biciklima kako bih naučio što više motoričkih sposobnosti koje će mi sigurno biti korisne u spustu“, kazao je Ivan. Obojica se slažu da je staza koju će voziti za svjetski kup prilično fizički zahtjevna i bit će pravi izazov odvoziti je s novitetima koje su organizatori pripremili. Noa kaže kako mu tata pomaže oko treninga. Poznati pulski trener Leo Radolović priprema Noi treninge i brine o njegovoj snazi i kondiciji. „Ove pripreme su bile jako korisne jer smo vidjeli koje linije bi vozili, i dobro smo ih uvježbali. Smatram da je moja prednost na ovoj stazi upravo to što je dosta kamenita i tehnički zahtjevna jer obožavam takve terene koji zahtijevaju mnoštvo koncentracije i ne dopuštaju da predahneš od starta do cilja“, kaže Noa. Cilj mu je, objašnjava, plasman u finale u koje će ući samo 20 najboljih juniora.

Ivanu je staza na Lošinju jedna od najtežih koje je imao prilike voziti. „Jako je rizična i izazovna. Sada sam imao vremena dobro je proučiti i odlučiti koje linije su za mene najbolje, pa čak i u slučaju lošeg vremena. Budući da je staza nešto kraća od ostalih, vjerujem da ću imati energije za završni sprint prema cilju, što bih istaknuo kao svoju prednost. Da bih se kvalificirao za finalnu vožnju, morao bih ući u 60 elite vozača, što su prilično velika i pomalo nedostižna očekivanja za mene trenutno. Ovo će bit moj prvi svjetski kup i najvažnije mi je iskustvo za daljnji razvoj i osjećaj zadovoljstva na kraju dana kada znaš da si dao sve od sebe“ zaključuje.

Prati nas