13. studenoga 2017

BK Grobnik kao organizator prve utrke Zimske lige Istre i Kvarnera, i Dražice kao mjesto događanja za više od sedamdeset biciklistica i biciklista.

Nova, jedanaesta sezona Zimske lige Istre i Kvarnera započela je u Dražicama (XC Stazine), dok je kao organizator u glavnoj ulozi nastupio BK Grobnik. Na prvoj se utrci pokazao i novi, službeni pokrovitelj zimske lige Giant! Više od sedamdeset biciklistica i biciklista najavilo je zanimljivu i borbenu zimsku sezonu.

Krenimo s najmlađim kategorijama, koje su ovog puta startale zadnje. Kod dječaka do 7 godina pobijedio je Matija Blašković, kod dječaka do 9 godina Tino Majcan (BK MTB Istra Pazin), u kategoriji dečki do 11 godina najbrži je bio Marko Turčić (BBK Grožnjan). Kod djevojčica do 11 godina je Lea Mohorović (BK Grognik) bila bez konkurencije.

U malo starijim kategorijama je kod dečki do 13 godina najbrže u cilj stigao Fran Medić (BK Crikvenica), a kod dečki do 15 godina Antonio Ban (BK Rijeka).

Ukupni poredak u ostalim kategorijama slijede ovim redoslijedom:

U17 – Carlo Jurišević (BK Rijeka) je za krug prestigao klupskog kolegu Frana Miholjevića.

U19 – pobjeda je otišla u ruke Marinu Joanoviću (BK Rijeka).

U30 – kod muških u kategoriji do 30 godina je uvjerljivo pobijedio Mateo Franković (BK Meridiana), na drugo mjesto se uvrstio Deni Baniček (BK Bike Event), a treći je bio Alen Tomašev (BK Crikvenica).

U40 – najbrojnija kategorija prve utrke Zimske lige je definitivno bila kategorija do 40 godina. Na startu je bilo 24 natjecatelja. Ukupnoj pobjedi veselio se Gregor Sikošek (JB Team), koji je za manje od sekunde prestigao Roberta Kišerlovskega (BKJ). Na treće mjesto uvrstio se Gregorov klupski kolega Rok Golob. 

U50 – Pobjeda je otišla u ruke Dejanu Jordanu (KD Papež Podgorje), drugo mjesto je pripalo Tomažu Česniku, dok je treći bio Milko Zec (BBK Grožnjan). 

U kategoriji 50+ je najbrži bio Denis Udović (BBK Team Rodeo), na drugo mjesto se plasirao Denis Bukovac (BK Novigrad), a treće mjesto pripalo je Igoru Tiefengraberu (Geko).

U ženskoj kategoriji 30+ nastupila je samo Romina Marušić.

Sljedeća utrka bit će u Kočevju, i to 26. studenog.

Ukupni poredak po kategorijama 

Ukupni poredak

Za kraj još pravilnik ovogodišnje serije utrka Giant MTB ZLIK

Naslovnu fotografiju smo posudili od ovogodišnjeg službenog mjeritelja vremena chiptiming.hr.

Prati nas