13. ožujka 2018

Svjetski prvak u MTB četveroboju odradio je dio zimskih priprema na Ghostovom CX konjiću, a sredinom godine upriličiti će jedinstven gravel događaj u svojoj Bohemiji

Michal Prokop, bivši svjetski prvak u MTB četveroboju (Four Crossu), nedavno je boravio na samom jugu Hrvatske, točnije u Makarskoj. Iako makarsko primorje poznajemo prvenstveno kao MTB destinaciju i odredište za najbolje cestovne penjače (Biokovo), Michal nam u svojim video materijalima pokazuje da se tamo možemo dobro provesti i na ciklokros i/li gravel biciklu.

 

Zajahao je svoj Ghost Violent Road Rage CX i isprobao dio makadama iznad Makarske, ali i nekoliko atraktivnih urbanih detalja u samome gradu.

 

Pogledajte njegova dva video isječka snimljena u Makarskoj i okolici:


Istraživanje makadamskih puteva podno Biokova


Urbana CX vožnja u Makarskoj

„Unatoč dugoj povijesti i uspjesima ciklokrosa u Češkoj, gravel scena tek počinje nastajati“ kaže Michal. „ I ja sam se do nedavno držao tog trenda. Jedino iskustvo s dropbar volanom stekao sam na svojoj cestovnoj jurilici. I tek sam ove zime spoznao koliko zabavan može biti moj ciklokros/gravel bicikl! Konačno mogu trenrati zimi i protom se dobro zabaviti. Mislim da upravo ciklokros nudi gravitacijskim brdskim biciklistima najbolje mogućnosti preživljavanja dosadne zimske sezone te čak i poboljšanja vještina. Vjerojatno nikada neće postojati univerzalan bicikl, međutim CX/gravel stroj je možda najbliži ostvarenju tog ideala. Pogledajte stoga moja dva video materijala koje smo snimili u Makarskoj“, dodaje Prokop.

Gravel Blinduro

Ukoliko vam preko ljeta kronično nedostaje ciklokros, Michal se pobrinuo i za to. Predvodi organizaciju Blinduro vožnje koja će biti održana 23. i 24. lipnja u Starem Mestu pod Landstejnem, u južnoj Bohemiji. Sve što vam treba je kaciga i bicikl s dropbar volanom, a etape će biti prilagođene vozačima svih vrsta i mogućnosti, od 15 godina starosti naviše. Detalji i prijave: https://ceskaenduroserie.cz/en/zavody-enduro/detail/553.

Informacije možete provjeriti i na ovoj društvenoj mreži: Facebook event 

Foto i video: Rob Trnka

Prati nas