28. prosinca 2018

Snježna vožnja s tradicijom, namijenjena kako brdskim biciklistima tako i trkačima. Ova manifestacija koja se održava u Gorskom kotaru već je tradicionalna, jer u siječnju će doživjeti četvrto izdanje

Delnice su grad na najvišoj nadmorskoj visini u Hrvatskoj. Prošla zima donijela im je gotovo dva metra snijega! No to nije ništa neobično za Gorski Kotar.

Vikend zabava na snijegu

Pa kada već snijega imaju na pretek, ekipa iz Generatora organizirati će četvrti zimski festival Snow MTB & Trail Run, 19. i 20. siječnja 2019. Prvi dan, u subotu, u podne će se na startu okupiti biciklisti, a u nedjelju, također u podne, trkači.

Kružna staza ispod Japlenškog vrha dugačka je 6 km, uz 130 vertikalnih metara uspona. Vozačice i vozači na biciklima će imati na izboru dvije varijante: jedan krug ili tri kruga. Staza ide šumskom cestom i tehnički nije zahtjevna. Težina ustvari ovisi o količini snijega na trasi. Prije dvije godine smo, unatoč tome što stazu prije utrke zaravnaju ratrakom, zbog vrlo „suhoga“ snijega smo gotovo svih 18 kilometara trčali gurajući bicikle!

Prijavi se čim prije

Ova dvodnevna manifestacija uvijek je dobro posjećena. Većini sudionica i sudionika ona je prvenstveno društveni događaj, a utrkivanje nije previše ozbiljno (točnije, ovo niti nije službena utrka, op. ur.). Za uplaćenu startninu, pored startnog broja i majice dobiti ćete šalicu čaja ili kuhanog vina, srećku i kartu za klizanje.

Ukoliko se prijaviš prije Nove godine sudjelovati ćeš u izvlačenju nagrade – sportske ručne ure Suunto. A svi oni koji će se natjecati i u subotu i u nedjelju moći će se boriti za titulu kraljice ili kralja Generator snow festivala.

Predviđen je i expo na kojem će se predstaviti sponzori i drugi izlagači. Moći će se posuditi bicikli Giant, a predviđen  je i glazbeni program. Sigurni smo da Zvjezdana u rukavu krije još lijepih iznenađenja!

Video s lanjske, treće izvedbe

Mrežno odredište: generator-race.com/snow

Foto: Organizator

Kako je bilo u siječnju ove godine, na trećoj utrci?
Reportaža: Delnice u bijelom

{loadposition inside}

Prati nas