28. studenoga 2017

Lutrija se otvara 7.12. i daje priliku svakome da se prijavi i možda nastupi u svjetskoj enduro seriji. S obzirom da će se jedna utrka održati u Sloveniji, ovo je šansa i za hrvatske natjecatelje jer je lutrija jedini put do pozivnice.

Nakon što je svjetska enduro serija završila u listopadu, sve je bliže nova sezona, a priliku za nastup imate i vi. Naime, amaterski natjecatelji koji nemaju bodove potrebne za sudjelovanje, svejedno se mogu prijaviti na lutriju i uz malo sreće nastupiti s najboljim svjetskim vozačima. Prijave se otvaraju 7.12. Par dana ranije, 4.12., bit će objavljen konačni ranking s ovogodišnjih kvalifikacijskih utrka (EWS Qualifier Series), koje uključuje Cerkno i Black Hole, a 5. prosinca i popis natjecatelja s pravom nastupa na EWS 2018.

 

Prijave za lutriju otvaraju se 7. prosinca, minutu iza ponoći i bit će otvorene 48 sati.

Sljedeća prilika će biti 22. siječnja. Svi oni koji imaju osiguran nastup, kao i ekipe, bit će registrirani, a nakon čega će EWS na svojoj internetskoj stranici popuniti preostala mjesta.

Pozivnice

Uz to, bit će i pozivnica, tzv. wildcads, ali samo 20 za sva svjetska natjecanja. Pozivnice su zamišljene za natjecatelje koji iz nekog opravdanog razloga nisu skupili dovoljno bodova u kvalifikacijskim trkama. Lokalni organizatori također će dobiti nekoliko ekstra pozivnica, pa postoji mogućnost da organizatori iz susjedne Slovenije pozovu na utrku i nekog hrvatskog natjecatelja. Ako imate želju i sanjate nastup uz najbolje svjetske vozače, morate se prijaviti na lutriju 7. prosinca jer je prijava preduvjet za dobivanje pozivnice.

 

Više o prijavama pronađite ovdje.

 

Kaledar svjetske enduro serije 2018

24./25. ožujak, Lo Barnechea, Čile
31. ožujak/1. travanj, Manizales, Kolumbija
13./14. svibanj, Olargues – Montagnes du Caroux, Francuska
30. lipanj/1. srpanj, Peca – Jamnica, Austrija/Slovenija
21./22. srpanj, La Thuile, Italija
12. kolovoz, Whistler, Kanada
22./23. rujan, Ainsa Sobrarbe, Španjolska
29./30. rujan, Finale Ligure, Italija

 

Fotografija Ma_Tej/SloEnduro

Prati nas