17. ožujka 2017

Trodnevni festival će krajem kolovoza u mjesto uz jezero dovesti najduži slovenski maraton i niz drugih događaja. Bacite pogled na animaciju rute.

U četvrtak su na Bledu organizatori prezentirali prvi Bled Bike Festival. Trodnevni festival, koji će trajati od petka 25. do nedjelje 27. kolovoza (šteta, da je isti vikend toliko raznih eventa), će završiti s prvim brdsko biciklističkim maratonom na dvije rute: 62,6 km dug s 1710 metara visinske razlike i malo dužim pod imenom Epic s 102,6 km i 2904 metara vertikalnog uspona. Epic će ujedno biti i najduže brdskobiciklističko natjecanje ikad održano u Sloveniji. U petak i subotu će za zagrijavanje biti dovoljno aktivnosti i raznih događanja za svakoga; razni izlagači iz biciklističkog svijeta, bike park, natjecanja za djecu, vožnja s ponyjima i sl.

Organizaciju vodi Atila Armentano, u užoj organizacijskoj ekipi su Aljoša Žnidar u ulozi voditelja natjecanja, Maja Zupan je zadužena za medije, Matej Mejovšek je odgovoran za marketing, Lenart Noč savjetuje glede rute i maratona općenito …

Organizacije su se primili ambiciozno i profesionalno i nema razloga, da bi ih nešto spriječilo u zamišljenom naumu koji su napisali i u slogan eventa – da će to biti najveći slovenski bike festival. Po broju sudionika, posjetitelja, izlagača. Da bi to postigli,  osim domaćih, računaju i na strane posjetitelje.

{loadposition inside}

Maraton

Asfalta je na obje rute vrlo malo, fokus je na avanturi i izdržljivosti, što se tiče tehničke zahtjevnosti, ne bi trebalo nikoga prestrašiti, kažu organizatori. “Vodi kroz predijele, koje bi biciklist sam teško otkrio,” poručuje Atila.

Sve što je više od minimalnih amortizera na biciklu je suvišno, a ako je s rutama (prije svega s dužom, naravno) zadovoljan Lenart, moramo biti i mi. Još ju nije odvozio u jednom komadu, ali računa da će najbrži natjecatelji odvoziti ispod 5 sati. Budimo konkretni, rekao je 4 sata i 40 minuta.

Animacija ruta

Prvi put ih možete pogledati upravo ovdje.

MTB ponuda na Bledu?

Lokalni hoteli nemaju adekvatnu mtb ponudu, pogotovo ukoliko gost želi uže i raznolikije staze. Direktor Bled Turizma Jaka Ažman i Atila se slažu da će festival probiti led između grada i vlasnika zemljišta, preko kojih prolazi maraton.

Prvi dan festivala održat će se i okrugli stol s temom prostora za bicikliste u prirodi.

Prijave za maraton su već otvorene na internet stranici festivala.

www.bledbikefestival.com

Razgovor o maratonu s Lenartom možete pogledati u slovenskoj emisiji U živo
V živo z Lenartom Nočem o festivalu Bled

Na uvodnoj fotografiji četvorica s prezentacije od četvrtka, s lijeva Maja Zupan, Atila Armentano, Jaka Ažman i Lenart Noč

Prati nas