13. kolovoza 2021

Drugo izdanje popularne zagrebačke gravel vožnje održati će se u nedjelju 5. rujna. Ista staza kao i lani, krug od  stotinu kilometara vrhunskim makadamima južno od Zagreba…

Drugo izdanje zagrebačkog Gravelmana održati će se u nedjelju 5. rujna, sa startom i ciljem na popularnom Bundeku. Manje-više, sve će biti isto kao i lani, s time da se nadamo još većem broju sudionica i sudionika.

Bijeg od „progonitelja“

Jedinstveni format Gravelmana, s lovcima koji startaju ubrzo nakon starta glavne vožnje, pokazao se popularnim na prvom izdanju utrke, u rujnu prošle godine. Gravelman je naime biciklistička vožnja s elementom potjere. Naime ovdje je koncept malo okrenut u korist sudionika koji startaju ispred potjere i nastoje pobjeći od svojih „progonitelja“.

Potjera naime starta s vremenskim odmakom od 15 do 20 minuta i pokušava prestići što više natjecatelja. Oni natjecatelji koji završe utrku ispred potjere dobivaju status Gravelmana, a oni koje pak potjera prestigne, nastavljaju vožnju ali po ulasku u cilj imaju status finishera.

Vremenski raspored

7:30-9:30 preuzimanje startnih brojeva

10:00 start Gravelman Zagreb

10:?? start potjere (vrijeme starta potjere biti će objavljeno 24h prije starta)

15:00 proglašenje novih Gravelmana

20:00 završetak događanja

Gravelman je nositelj ideje i duha avanture. Možemo reći da su nekadašnji Gravelmani bili kauboji koji su jahali prerijom u potrazi za novim horizontima i avanturama. Danas potencijalni Gravelmani ne jašu konje već svoje bicikle, ali su zadržali najbitnije – želju za novim, zanimljivim stvarima, avanturama, pomicanjem granica i sve ono što nam se trajno urezuje u pamćenje kroz proživljeno iskustvo.

Crveni nosovi

Kao i lani, ovaj događaj ima humanitarni karakter jer će dio prihoda ići za potrebe udruge Crveni nosovi koja svojim nastupima olakšava boravak djeci u bolnicama. Više: crveninosovi.hr.

Utrku će svojim sudjelovanjem podržati braća Sinković i Sandra Perković, a uskoro će biti potvrđena i imena svih „lovaca“.

Više: gravelman.cc

Pročitaj i
Gravelman 2020 Report: Uspješna premijera na zagrebačkim makadamima
Gravelman: Utrka ili vožnja?

Foto: Organizator

Prati nas