12. prosinca 2018

Kralj lavova Peter zove te u Rabac na svoj MTB kamp, polovicom siječnja 2019.

Pripitomio je Cape EpicBrasil RideMitas 4 Islands, nebrojene MTB maratone. Sada te zove na zajedničko otkrivanje tajni treninga i brdskog biciklizma općenito. Peter Vesel je trenutno najbolji slovenski brdski biciklist specijaliziran za etapne MTB utrke. Polovicom siječnja voditi će MTB kamp u Rapcu. Prijavi se i ti!

Ukratko

Hoteli Valamar su naime osmislili vrlo povoljnu ponudu koja uključuje smještaj s polupansionom tijekom produljenog vikenda od 18. do 20. siječnja 2019. Cijena iznosi 30 eura po osobi za jedno noćenje u dvokrevetnoj sobi, ili 40 eura za noćenje u jednokrevetnoj sobi.

Ponuda je otvorena za svakoga, s biciklom ili bez njega, za parove, obitelji… Program je prilagođen samim sudionicima i njihovim sposobnostima, bez obzira je li riječ o povremenim biciklistima, rekreativnim natjecateljima ili „profesionalcima“. Svi su dobrodošli. Doputovati možeš u četvrtak ili petak, kako god ti odgovara.

Daljnje informacije o programu slijede. Ukratko, u planu je tri do četiri sata bicikliranja dnevno, u okolici Rapca, dijelovima trase MTB maratona Valamar Terra Magica te stazama Bike Parka Rabac.

Prijavi se do 18. prosinca Perinu elektroničku adresu – servis.vesel@siol.net. Na taj način osiguravaš povoljnu ponudu koju smo opisali iznad.

Kako je Peter došao na ideju o MTB kampu?

“Već dugo vremena me pitaju za savjete i ja pomažem. Tako sam lani organizirao susret “Po poteh Martina Krpana“ (Putevima Martina Krpana). Ljudima odgovaraju grupne vožnje i ja im izlazim u susret. No tijekom sezone to je gotovo nemoguće, a zimi si klimatski uvjeti na kontinentu vrlo nepovoljni.

Kada me Manuel Fumić prije nekoliko mjeseci pozvao na svoj MTB kamp u Rapcu, tamo sam upoznao Tonija i Andreu, odgovorne za Valamarov biciklistički proizvod, kao i boom Rapca kao destinacije posljednjih godina. Riječ po riječ – i ostvarila se ideja o kojoj dugo razmišljam. Trebalo mi je nešto vremena da sve stavim na papir i projekt je sada spreman.

Riječ je o produljenom vikendu koji počinje u četvrtak ili petak, kako već kome odgovara. Program je primjeren svim generacijama, bez obzira na vozačke vještine. Najveći dio proteći će u lijepim vožnjama s pogledom. Oni napredniji moći će se pridružiti mom malo zahtjevnijem treningu. U planu je i tematika prehrane i masaže, ali to ćemo još vidjeti.

Ovaj kamp je namijenjen prvenstveno za uživanje u beskrajnim stazama u okolici Rapca, a na svoje će doći i oni napredniji. Nadam se da ćemo se u čim većem broju okupiti u Rapcu. S nestrpljenjem vas očekujem!”

Na naslovnoj fotografiji: Peter s njemačkim XC asom hrvatskih korijena Manuelom Fumićem – u Rapcu

Prati nas