22. kolovoza 2017

Četiri staze, super ekipa, odlična organizacija i druga izvedba utrke pod pokroviteljstvom Adria Bike. U nedjelju 27. kolovoza!

More će dotaknuti samo najhrabriji. Oni koji će se u nedjelju27. kolovoza, iz Fužina u Gorskom kotaru zaputiti na najdužu, 82 km dugu trasu maratona s 2.200 m uspona. Svi ostali okrenut će se prema cilju dosta prije Crikvenice. 

Organizatori Adria Bike pobrinuli su za sve sudionike i pripremili čak četiri trase različite dužine. Uz najdužu, tu su i kraće s 56, 33 i 15 kilometara. Kraće staze su nove, duže ostaju iste kao prošle godine. Čar najdužeg maratona je zasigurno epski spust iz Gorskog kotara u centar Crikvenice. Sve skupa iznosi dobrih 1200 metara visinske razlike. Zbog grubog kamenitog terena, svakom natjecatelju predstavljat će izazov, s obzirom da će morati pametno uskladiti želju za brzinom i rizik tehničkog kvara. 

{loadposition inside}

Vremenska prognoza je obećavajuća. Na startu će vjerojatno biti malo hladnije. Oko podneva, na vrućem asfaltu bit će preko 30 stupnjeva, i jedini dio gdje ćete moći odahnuti je sjena koju vam nudi šuma. Ili možda ipak ne, s obzirom da je do cilja još dvadesetak kilometara. Tomislav iz Adria Bike, poručuje da je jedina promjena tik pred ciljem: blato. Šumari su nedavno intenzivno radili u šumi, i to za vrijeme kiše, … znate već kako to izgleda. 

Adria Bike je kvalitetnim radom postao priznat organizator brdskobiciklističkih događaja u regiji. To najbolje potvrđuje velik broj sudionika na njihovim maratonima. Fužine 2 Sea je također druga utrka serije Husqvarna Adria Bike. Prva je bila maraton Plitvice, a treća je novost, Krk’n’roll, 14. listopada na Krku. 

adriabike.hr 

Foto organizator

Pročitajte još:
Najavljujemo: Maraton Fužine 2 Sea

Prati nas