30. svibnja 2017

Ovo je šesto izdanje utrke DH IVA koja će se održati 24. i 25. lipnja

Otvorene su prijave za šesti downhill na Ivanščici. Utrka DH IVA 6 održat će se 24. i 25. lipnja na najvišoj planini Hrvatskog Zagorja. Poredak na utrci bodovat će se za hrvatski kup, a natjecatelji će imati priliku borit se za naslov prvaka Hrvatske.

Start staze bit će na 800 metara nadmorske visine, kod Velikog Oberšja. Cilj je u podnožju na 280 metara nadmorske visine. Ovo je jedna od najstrmijih staza u regiji, ukupne dužine 2100 metara. Već u petak 23. lipnja, natjecatelji će moći prošetati stazom i izbliza vidjeti što ih čeka. U subotu će biti službeni trening, dok je nedjelja rezervirana za utrku. Kvalifikacije u 11 sati, finale u 15 sati.

Organizator utrke, BBK Ivanščica, kaže kako je riječ o zahtjevnoj stazi koja se sastoji od gornjeg tehničkog dijela i donjeg brzog dijela na kojem se postiže brzina preko 60 kilometara na sat s kojom se juriša na mnoge opasne skokove. Zbog toga je, ističe, presudna koncentracija natjecatelja.

Utrka je podijeljena u pet kategorija: Elite Men, Elite Women, Junior Men, Master Men i Rekreativac.

Kao i svake godine u blizini cilja nalazit će se kamp i besplatni smještaj za sve natjecatelje i volontere. Organizator poziva sve zainteresirane, kako iz Hrvatske tako i iz regije, da se prijave na utrku.

Prijave za utrke su ovdje: Ivanščica prijava

Prati nas