17. siječnja 2020

Ovih dana na otoku Lošinju, koji će u svibnju po drugi put biti domaćin utrke Svjetskog kupa u MTB spustu, organizatori (gotovo) svih utrka u ovoj sezoni sastali su kako bi razmijenili ideje i iskustva

Međunarodna biciklistička federacija UCI svake zime organizira seminar za organizatore utrka Svjetskog kupa. U nekim slučajevima federacija preuzme ulogu domaćina u svom sjedištu na Ženevskom jezeru, a ponekad seminar organiziraju na nekom atraktivnom odredištu Svjetskog kupa. 

 

Iako je za ovu godinu taj seminar bio otkazan, inicijativa organizatora na Lošinju pala je na plodno tlo, tako da su se organizatori ipak neformalno sastali kako bi razmijenili ideje i dobre prakse. 

 

Početkom ovog tjedna, organizatori iz Andore, Austrije, Češke, Italije, Kanade, Škotske i Švicarske (nisu došli predstavnici Portugala i Francuske te organizatori SP u olimpijskom krosu u Njemačkoj) proveli su dva dana u Lošinju. Pozivu su se odazvaili i predstavnici UCI-ja na čelu s koordinatorom za brdski biciklizam Simonom Burneyjem.


Za stolom u hotelu u Aurora, lijevo su Patrice Drouin i direktor Svjetskog kupa u Mariboru Iztok Kvas, a desno Matej Drnovšek i Lovro Hesky iz organizacije Svjetskog kupa na Lošinju

Susret je vodio koordinator interesa organizatora pri UCI Patrice Drouin , bez sumnje najiskusniji od svih njih, jer njegov MT. Ste. Anne u Quebecu u Kanadi udomaćuje utrke od prve sezone Svjetskog kupa 1991. 

 

“Ljepota Svjetskog kupa je u tome što to nije jednokratan događaj, već niz utrka na toliko različitih staza”, izjavio je Patrice za regionalni web site otoci.net . 

 
Utrke Svjetskog kupa u spustu u Mariboru i Lošinju na rasporedu su u dva uzastopna vikenda, čemu se veseli praktički cijela spustaška karavana, sada su nam još na korak bliže. Ovogodišnji Svjetski kup u MTB spustu započinje 21. i 22. ožujka u Lousi u Portugalu, druga utrka bit će 2. i 3. svibnja u Mariboru , a treća 9. i 10. svibnja u Lošinju.

Pročitaj i
Prijavi se za volontera u Mariboru i(li) na Lošinju!

Prati nas