16. lipnja 2017

Ili pogled. Ili nova kratka i slatka staza na Krvavcu.

Jučer su na Krvavcu otvorili novu stazu. Zove se Panorama, nudi lijep pogled i uz to koji kilometar, tj. dvije minute zabave. Nakon što još malo produže donji dio (sada se priključuje na karting stazu), visinsku razliku od 150 m nadmašit će dužinom od skoro kilometra i pol.

Start je u Tihi dolini, kod gornje stanice istoimene četverosjedežnice. Nakon prijelaza preko skijališta, probija se kroz šumicu, zatim pored startne kućice veleslaloma Audi quattro, siječe skijašku stazu od tv odašiljača do Gospince i zatim se nakon desnog zavoja vraća natrag do šumice između staza. Još dva zavoja i jedan kravlji drekec u šumici i već si na stazi za karting. Donji dio spusta, do ulaza na sjedežnicu, možete odraditi i preko zadnjih zavoja i skokova na stazi Bambino.


Rudi i Jure također su čekirali stazu

 

Ovako su za zabavu Panoramu odvozili i snimili Jure Žabjek i Jan Porič . U dvije minute i 8 sekundi:

Mogli bi reći, da je Panorama pumptrack na blagoj nizbrdici. Odvoziti se može i potpuno bez pedaliranja. Na njoj bi sigurno bilo zanimljivo vidjeti utrku bez lanca, “chainless”. Čak i u tri zavoja se može ponešto naučiti. Ako utrku SloEnduro 4Fun koja će se održati u kolovozu, organiziraju na Panorami, zna se desiti da netko završi i u travi.


U zavoju br. 1

“U donjem dijelu pod gondolom, napravili smo već dosta toga, i sad smo cjelokupno događanje željeli preseliti još više, na skijalište, gdje je do sada bio samo Bambino”, kaže Uroš Zupan, pomočnik direktora Krvavca. “Naučili smo da moramo svake godine ponuditi nešto novo. Panorama je primjerena i za one koji se prvi put susreću s brdskim biciklom, što je za Krvavec od velike važnosti.”

Na početku su, ujedno s Panoramom, namjeravali otvoriti i stazu Jezerca, koja će se spajati s Mucijem. Nešto od radova je već napravljeno, dok otvorenje realno možemo očekivati tokom ljeta.

www.rtc-krvavec.si

Pogledajte još
Bike park Krvavec se otvara 27.4

Na uvodnoj fotografiji četu predvode graditelji Bizi i Zuji. Sve fotografije Anže Furlan

Prati nas