9. travnja 2017

S osvojenih sedam medalja klub Oxygen dokazao se kao najbolji makedonski klub na prvom usponu na planini Vodno. Levent Rifat i Anita Velickovska najbrži.

Prvi uspon po UCI-ju

Početkom travnja u Skopju, na planini Vodno, održao se prvi brdsko biciklistički uspon koju je bodovao makedonski biciklistički savez. Utrka je bila kratka, svega dva kilometra, ali teška jer je više od 50 vozača, koliko ih je nastupilo, moralo svladati uspon od 264 metara nadmorske visine. Biciklisti su sjajno iskoristili izrazito povoljne vremenske uvjete te sjajno odvozili I srušili rekord staze. Utrka se održala po pravilima UCI za kategoriju uspon (Uphill TT), te su vozači startali s jednom minutom razmaka.

Oxygen dominira

U muškoj konkurenciji najbrži je bio Levent Rifat iz  kluba Adrenalin, slijedio ga je Mihail Tasevski (Oxygen), dok je na trećem mjestu završio Aleksandar Markovski (Oxygen). U ženskoj konkurenciji najbrža je bila Anita Velickovska iz kluba Oxygen,  iza nje je stigla Aneta Antovska, također iz Oxygena, a treća je bila Katerina Nikolovska (Energy).

 

Među juniorima najbrži je  bio Leo Krajevski (Oxygen), dok je Lazar Petrović (Oxygen) bio najbolji kadet. Ukupno gledajući, dominirali su članovi kluba Oxygen koji je osvojio sedam medalja i dokazao da je trenutno najbolji klub u Makedoniji. 

Na sljedećem linku pogledajte rezulatate http://cfm.org.mk

 

Prati nas