“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
29. kolovoza 2018

U mističnom Gorskom kotaru u subotu je održana još jedna klasična rekreativna utrka u organizaciji ekipe Adria Bike. Slovenac Lenart Noč pobijedio je na najduljoj trasi, na srednjoj Slovenac Gregor Simčič, a na najkraćoj Hrvat Ivan Kovačić

Fužine 2 Sea je najdulja i najteža utrka serije Husqvarna Adria Bike. Ime je dobila po trasi koja vodi iz Fužina (Gorski kotar) do mora i nazad. Rezultati iz ove rekreativne utrke pribrajaju se bodovima za ukupni poredak u seriji, a oni koji su na njoj nastupili kažu da je i najatraktivnija.


Svi su pobjednici! (desno na slici je hrabra Romina Marušić koja je nastupila na trasi Classic)

Epic

Ove je godine stvari dodatno začinila kiša, koja je pridonijela većoj selektivnosti rezultata. Ukupno najbrži do Crikvenice i nazad bio je Lenart Noč, a svega devet sekundi iza njega u cilj je ušao Jure Belak. Treći je bio odličan mladi, skoro pa domaći vozač, puležan Antony Bilić.

U ženskoj konkurenciji (dvije natjecateljice) slavila je Majda Horvat, a drugoplasirana je bila Paula Vrdoljak.

U kategoriji starijih veterana pobijedio je Peter Vesel, unatoč razrezanoj gumi, što je riješio uz pomoć  Sebastjana Andrejca koji mu je nesebično prepustio svoju rezervnu opremo i alat. Srećom ovo je ipak bila rekreativna utrka, inače bi Peter, pa su ovakvi potezi dozvoljeni. Sâm Andrejc nije trebao ničiju pomoć te je utrku završio na ukupnom 21. mjestu te kao 7. u svojoj kategoriji.


Denis i Lenart. Pobjednici u veteranskim kategorijama.

Classic

Na srednjoj trasi ukupno najbrži bio je slovenski natjecatelj Gregor Simčič, brži od (skoro pa) domaćih dečki Borisa Baste (pobjednik u kategoriji Master) i Saše Vidovića. U ženskoj konkurenciji pobijedila je hrvatska predstavnica Kristina Lukačevič. Slovenac je pobijedio i u kategoriji starijih veterana, bio je to Iztok Kuret.


Sve se snima!

Easy

Na najkraćoj stazi najbrži je bio Hrvat Ivan Kovačić, a za njim su u cilj došli zemljaci Vice Rudež i Ivica Biondić. U ženskoj konkurenciji, sa solidnom brojkom od 22 natjecateljice, pobijedila je Jelena Rovčanić. Na toj trasi u kategoriji starijih veterana slavio je Slovenac Denis Dodić.

Na kraju utrke je unatoč zahtjevnim uvjetima zavladalo dobro ozračje i svi će se rado vratiti u Fužine i narednih godina. Iako su trase bile promijenjene u odnosu na prošlu godinu bile su dobro pripremljene i označene. A to je sigurno važnije od sendviča nakon cilja.


Prekrasan pogled i bez sunca!

Rezultati

Fotogaleriju potraži na facebooku, a ostale informacije na adriabike.hr 

Slijedeća utrka u organizaciji Adria Bike je Krka Trophy 30. rujna, a posljednja utrka u ovogodišnjoj seriji Husqvarna Adria Bike biti će Krk ‘n’ Roll, 13. listopada.

Foto: organizator

Pročitaj i:
Najavljujemo: Prijavi se i počni trenirati za Krka Trophy!
Novosti u seriji Husqvarna Adria Bike 2018
Husqvarna Adria Bike series 2018: Paket startnina za sve utrke!
Iz Fužina do mora i natrag: Drugo izdanje uspješno završeno!

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas