Bike park Sljeme Ride Murska Sobota SloEnduro OglasivaciHR
7. studenoga 2023

Na posljednjem ovogodišnjem nacionalnom prvenstvu, održanom na Markuševačkom makadamu, borba u seniorskoj kategoriji razriješena je u posljednjem kilometru… 

Nakon zlosutne jutarnje kiše u nedjelju prijepodne je na zagrebačkom području zasjalo sunce i uvjeti za ovogodišnje nacionalno prvenstvo u MTB usponu značajno su se poboljšali u vrijeme starta u 11 sati. Ipak, kiša je po svemu sudeći zastrašila mnoge pa je broj vozača i vozačica na startu bio relativno malen. Ipak, utrka u seniorskoj kategoriji bila je prilično uzbudljiva. Prvenstvo je provedeno u organizaciji DSR Bike Park Sljeme i BK Sokol 1887. Ovo je ujedno bilo i treće Nacionalno prvenstvo provedeno u (su)organizaciji Bike parka Sljeme, u posljednjih šest tjedana.

Seniori, kadeti, juniori

Već u prvoj četvrtini staze na čelu je ostala malena skupina u kojoj su vozili seniori Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) i Tonko Čičin Šain (BBK Orlov krug), jedini junior David Sandić (BK Albona 1921) te Janko Benger (BK Roda) koji je do spusta na polovici staze vozio sam ispred trojca.

No kako je Benger bio izvan konkurencije i vozio na cestovnom biciklu, na spustu je izgubio prednost i morao je nadoknaditi zaostatak na slijedećem odsjeku. To mu je i uspjelo, no trojac ga je ipak sustigao dva kilometra prije cilja.

Utrka je riješena u posljednjem kilometru gdje je Bošnjak uspio ostvariti prednost ispred Čičin Šaina te usamljenih Bengera i Sandića – i tako osvojiti treću ovogodišnju nacionalnu zlatnu medalju

U ženskoj konkurenciji startale su tri dama i sve su imale zajamčenu medalju nakon što prijeđu ciljnu crtu. Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) uvjerljivo je osvojila zlato. Slično je bilo i u kategoriji kadeta u kojoj su startala tri natjecatelja. Najviše natjecatelja, njih devet, startalo je u kategoriji Veteran B.

NP uspon: Seniori

1 – Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) 37:31
2 – Tonko Čičin Šain (BBK Orlov krug) +18
3 – Robert Rosan (BBK Pakoštane) +4:19

NP uspon: Žene

1 –  Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) 
2 – Ana Rumiha (KBBXS Adrenalina Giant MTB Team) +1:06
3 – Dora Čičin Šain (BBK Orlov krug) +12:40

NP uspon: Juniori

1 – David Sandić (BK Albona 1921) 38:23

NP uspon: Kadeti

1 –  David Pejdo (BBK Orlov krug) 43:53
2 – Borna Korpar (BBK Šišmiš) +3:37
3 – Mate Sladoljev (BBK Orlov krug) +4:07

Rezultate potraži na chrono.hr

Foto: MTB.HR

Pročitaj i
NP enduro Sljeme report: Zlato za Bošnjaka i Čičin-Šain
DH Sljeme 2023 report: Berginc ipak najbrži, Bašić opet prvak
Vijesti iz tuđine i tuzemstva: Whistler i Žminjska Boška
NP CX report: Potočki i L. Bošnjak nacionalni prvaci za 2023.

Parenzana gravel Race
Bike park Sljeme OglasivaciHR Ride Murska Sobota SloEnduro
Prati nas