25. travnja 2017

Race Face lansirao Cinch Power Meter – mjerač snage, skriven u osovini pogona.

Kanadska novost. Lijep dizajn, baterija, koja omogoućuje čak 400 sati rada, povečana vodoodpornost i skriven od svih udaraca i letećeg kamenja, koji su u brdskom biciklizmu česta smetnja. To je mjerač snage Cinch proizvođača Race Face.

Cinch Power Meter

Sva elektronika, senzori, baterija i odašiljač smješteni su u osovini pogona. Ukupna težina mjerača snage iznosi samo 65 grama. Zahvaljujući potpuno modularnoj osnovi  na njega možete montirati pogon Race Face ili uzeti cijeli komplet s vlastitim izborom veličine zupčanika i dužine pogona.

U čemu je tajna?

Tvrtka Easton / Race Face preuzela je tehnologiju danske tvrtke, koja je razvila programsku opremu, ali nije imalo sredstva da bi ga uveli na tržište kao cjelinu.

Mjerač mjeri snagu na lijevoj strani i broj udvostruči, tako da prikazuje procijenjenu ukupnu snagu. Na strani bez pogona snaga se prenosi preko osovine, što stvara dovoljno torzijske deformacije, koja se zatim upotrebljava za izračun snage.

Mjerač snage izgrađen je uz pomoć posebnog algoritma, koji razlikuje udarce od stvarnog vrćenja pedala. Za taj algoritam Race Face kaže da je bio jedan od najsloženijih aspekta dizajna.

Ostalo

Komplet, ne glede na to, da li ga kupite posebno ili kao dio pogona, uključuje osovinu i sav potreban alat za montažu i održavanje. Osim ljepšeg izgleda, dizajn mjerača snage u osovini pogona također omogućuje veću akumulatorsku bateriju, koja omogućuje čak  400 sati rada, a puni se preko USB-a.

Isto tako omogućuje mijenjanje pogona i zupčanika, bez da bi to utjecalo na njegovu preciznost. S obzirom na to da je sva elektronika skrivena u osovini, naravno da je i vodootporan i zaštićen od elemenatakoji bi ga mogli oštetiti.

Važno

Ako stavljate mjerač snage u postojeći pogon, provjerite dali je antena postavljena vodoravno u odnosu na pogon. S obzirom da karbonski pogon ometa signal, antena za 2 mm ‘strši’ iz njega, da bi slala jasan signal u vaš ANT+ ili Bluetooth kompatibilan uređaj. Za postavke mjerača snage tu je i aplikacija CINCH (Android / iOS), s kojom kalibrirate mjerač, provjerite stanje baterije, nadogradite programsku opremu i postavite ga u stanje pripravnosti i time zaustavite odašiljanje signala.

Kada želite da ponovno odašilja, priključite ga na USB konektor na 3 sekunde. Jedinica mjeri snagu, ritam, učinkovitost momenta i glatkoću pedaliranja. Biciklistička računala Garmin i slični uređaji vam prikazuju sve te podatke.

Osnovni podaci

– 30 mm osovina pogona
– dvostruki BLE/ANT+ prijenos podataka
– preciznost je +/- 2%
– 129 mm dužina osovine za cestovne, makadam i ciklokros bicikle te 134 mm za brdske bicikle
– kompatibilnost s gonilkami Race Face Next SL G4, Next G3, Next R, Turbine

Mjerač snage Cinch dostupan će biti krajem svibnja 2017.

Zastupnik za Race Face za Hrvatsku i Sloveniju je enaintrideset.si

Foto proizvođač

Prati nas