1. lipnja 2017

Obnovljeni park za ekstremne sportove otvara se u subotu. Dođite na Polygon 2017. u Donju Stubicu.

Potpuno obnovljeni park za ekstremne sportove Polygon otvara se u subotu u Donjoj Stubici. Riječ je projektu Multimedijalnog centra STUB-KLUB i Janka Ključarićeka, čovjeka bez kojeg ne bi bilo ni parka. On je dokaz kako mnogo toga u Hrvatskoj, među ostalim i ekstremni sport, ovisi isključivo o entuzijazmu i radu pojedinaca, ljudima koji ulažu svoje vrijeme, često i novac, za projekte koji koriste široj zajednici.

Potpora Nacionalne zaklade

Janko Ključarićek odlučio je još prošle godine urediti stari i zapušteni park za ekstremne sportove u Donjoj Stubici. „Nije on bio loš. Zapravo je bio okej, ali je bio zapušten i nitko ga nije koristio“, priča nam Janko. Sredinom ljeta prošle godine odlučio je zajedno s ekipom popraviti i malo urediti ono što je već bilo tamo, da bi ove godine, nakon što je osigurao financijska sredstva zahvaljujući potpori Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva iz Pule, a sve u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva, doveo bagere u park koji su staro razrušili i novo izgradili. „Sada to izgleda sjajno, iako ima još prostora za napredak“, govori Janko koji obavlja posljednje pripreme pred otvaranje parka.

Cilj je zainteresirati djecu

Park se otvara u subotu 3. lipnja, kad je organiziran sportsko-glazbeni događaj, Polygon 2017., druženje i vožnja svih ljubitelja ekstremnih sportova. Za sada sigurno dolazi 15-ak vozača, no prijave su još uvijek otvorene. U parku je obnovljena  staza za ekstremni biciklizam zajedno sa rampom za spuštanje, skokovima i doskocima, a na samim terenima napravljen je i street workout park sa najmodernijim spravama za vježbanje. „Cilj mi je zainteresirati djecu za ekstremni biciklizam. Da probaju taj osjećaj adrenalina, da se prepuste sami sebi“, tumači Janko Ključarićek. Kaže kako ima zainteresirane djece i mladih i da potencijal postoji. S novim parkom, on je još veći.

Uzor Rakitje

U obnovi parka mnogo mu je pomogao Josip Hodak iz Rakitja. Sličan park u Rakitju, kaže Janko, bio je najbolji takav park u Hrvatskoj. Nažalost, njega više nema. Dirt, kaže, više ne postoji. „To je bio savršen park. Josip mi je pomogao s 1000 sitnih savjeta i ideja“, kaže i najavljuje dalje unaprjeđenje parka. „U subotu ćemo isprobati stazu, vidjet ćemo što nam još treba, pa da ga do ljeta sredimo do kraja. Nadam se da ćemo imati novo Rakitje u Stubici“, kazao je Janko.

 

Subotnji program:

17.00 h – Warm up
18.30 h – Dirt sesh
20.00 h – Roštilj i after party uz DJ session

Janko poziva sve da dođu i uvjere se u vratolomije najboljih vozača extreme biciklizma u ovom dijelu Hrvatske.

Prati nas