“Hervis”
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
7. veljače 2017

Slovenski međunarodni tim Unior Tools Team ulazi u svoju osmu sezonu, pomlađen i s puno svježe energije. Ostaju Tanja, Jure, Žiga, Filip i Kevin.

Strance u slovenskim sportskim timovima brzo uzmu pod svoje, pogotovo ako su ljubazni i uspješni. Tako je i u brdskom biciklizmu i kada je Unior Tools Team napustio Ruaridh Cunningham, je pod komentarima na facebooku bilo dosta suza. Zato sada s još većim veseljem prenosimo svježu novost iz UTT, tko su dva nova stranca u plavom. Čitaj dalje:

Profesionalni brdsko biciklistički tim Unior Tools Team ulazi u svoju osmu sezonu, pomlađen i sa puno svježe energije. Nova imena su Taylor Vernon i Rudy Cabirou. S Jure Žabjekom i Žiga Pandurom će formirati Uniorov tim za spust. Tanja Žakelj u međuvremenu započinje novi 4-godišnji olimpijski ciklus, na BMX-u će se i dalje natjecat Filip Flisar i Kevin Berginc.

Taylor Vernon i Rudy Cabirou su imena koja u svijetu spusta s brdskim biciklima nije potrebno posebno predstavljati. 20-godišnji Taylor je bio jedan od najuspješnijih juniora svih vremena i već je okusio slast pobjede u Svjetskom kupu, pobjedio je i u ukupnom poretku juniorskog Svjetskog kupa. Dvije godine stariji Rudy je skrenuo pozornost na sebe kada je na uvodnoj utrci Svjetskog kupa u sezoni 2015., sa startnim brojem 127 osvojio nevjerojatno 10. mjesto u Elite konkurenciji. Obojica su postigli niz drugih odličnih rezultata, kao i uz ozlijede, koje su ometale njihov napredak. Pršte od želje i cilj im je poredak u samom vrhu.

Jure Žabjek, europski prvak u spustu iz 2015. godine, i Žiga Pandur ostaju i dalje u plavoj boji i tako će Unior Tools Team nastupat s čak 4 člana i na svakoj se utrci borit za visoka mjesta. Na utrkama europskog  i nacionalnog kupa je cilj naravno sam vrh. Tim ostaje na vrhunskom biciklu Trek Session sa SRAM/RockShox komponentama i amortizerima.

Tanja Žakelj, po odličnom završetku prošlogodišnje sezone, ponovno ima ogromnu motivaciju i želi opet tamo gdje je već bila – među najbolje u Svjetskom kupu u olimpijskom krosu. Tanja, koja je trenutno na pripremama na Tenerifima, već razmišlja o igrama u Tokjiu. Filip Flisar i Kevin Berginc će i dalje vrtit pedale za Unior, a uz natjecanja u BMX disciplini će nastupit i na više utrka u 4-krosu.

 

Taylor Vernon, foto Jason Vernon

Taylor Vernon, 20 godina, Wales, Ujedinjeno Kraljevstvo: “Izuzetno sam uzbuđen da sam dobio priliku pridružiti se Unior Tools Teamu. To je za mene nov početak – nova lica, nova sredina , nov tim i odlični ljudi. Također se veselim da mogu i dalje sudjelovati s Trekom i da vozim bicikl Session 9.9 a posebno me razveselilo sudjelovanje s proizvođačem SRAM komponenta, jer sam oduvijek bio oduševljen njihovim prizvodima i uvjeren sam da ćemo izgradit super odnos.

Moj novi trener je Jonny Thompson, s kojim sam rano započeo s pripremama za novu sezonu tako da mogu cijelu sezonu odvozit kako treba. Nakon prijelaza iz juniorske u Elite konkurenciju nisam napredovao tako brzo kao što bi želio ali uz podršku novog tima sam pripremljen ostaviti dublji utisak i smjestiti svoje ime više u rezultatima. Ovom prilikom bi se zahvalio Tinetu, Gregi i svima u Unioru koji su mi ponudili tu jedinstvenu priliku.


Rudy Cabirou, foto Fabien Dufour

Rudy Cabirou, 22 godina, Francuska: “Jako sam sretan da sam dobio priliku pridružit se ovom profesionalnom timu. Neizmjerno se veselim novoj sezoni, u kojoj ću biti u društvu novih ljudi i na novom biciklu. Uvjeren sam da ću uz pomoć tima napredovati, redovno se biti u top 20 najbržih vozača u Svjetskom kupu u spustu i uz to se i dalje zabavljati na biciklu. Uz sve to ću poboljšat svoje znanje engleskog jezika.

Osim cijelog Svjetskog kupa imam u planu odvozit i utrke u Francuskoj a na kraju sezone i zadnju utrku svjetske serije u enduro disciplini. Uz mene je i novi trener Tom Maury, prijatelj iz djetinjstva kojem u potpunosti vjerujem.

Jedva čekam prvu utrku Svjetskog kupa u Lurdu – staza je izvanredna a isto vrijedi i za francuske navijače. Bit će ludo!

 

Grega Stopar, tim manager: “Promjene će biti vidljive u svim aspektima tima. Osim dva nova super talentirana vozača smo dobili i nove sponzore a to su Alpinestars (odjeća i zaštitna oprema) i Leatt (kacige). Urban Ferenčak, tehnički trener Tanje, će preuzeti odgovorniju ulogu sportskog direktora, timu će se pridružiti i novi mehaničari. Sve to se odlično dopunjava s trenutnim vozačima, osobljem i sponzorima, koji su s nama već niz godina. Ambicije za novu sezonu su velike i iako ne želim govoriti o konkretnom poredku, mogu reći da želimo ostaviti pečat u svim disciplinama. Bicikliste i tim cemo ‘iskoristit’ i u svrhu promocije projekata u Ljubljani, gdje ćemo u okviru Kolesarskega društva Rajd i dalje širit parkove i raditi na tome da usmjerimo što više mladih na bicikle.”

 

Novi članovi tima će se prvi put pokazat u novim dresovima na domaćim utrkama, travnja, a prva utrka Svjetskog kupa je na rasporedu krajem travnja.

 

Sponzori i partneri tima su Unior d.d. s programom alata za bicikle, Trek Bicycles, SRAM, RockShox, Lizard Skins, Schwalbe, Alpinestars, Leatt, Camelbak, Selle Italia, Mudhugger, Crankbrothers, adidas eyewear, Sapim, Ryde, Bitex, Gamut USA, Motorex, Born, Teva, BookingPoint.net i Zefal. Na promociji će tim još bolje surađivati sa gradskim uredom u Ljubljani.

 

www.uniortoolsteam.com

 

“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas