21. svibnja 2018

Preostalo je manje od mjesec dana do starta najvećega brdsko biciklističkog maratona u regiji, ali nije rano za predstavljanje novosti koje će dočekati natjecateljice i natjecatelje. Adria Bike maraton Plitvice na rasporedu je 16. i 17. lipnja

Šesti puta zaredom ekipa Adria Bike će organizirati najveći brdsko biciklistički maraton u regiji te, kao što je već uobičajeno, pripremaju zanimljive novosti.

Gdje i kada?

U subotu i nedjelju 16. i 17. lipnja u Korenici, na glavnom trgu. Prijave i podizanje startnih brojeva započinju već u petak 15. lipnja, a nastaviti će se i u subotu.

Kategorije

Već po običaju, najneobičnija kategorija je nazvana “tonaši”, a rezervirana je za natjecatelje s minimalno 101 kilogramom tjelesne mase, bez obzira na godinu rođenja. 

Ostale kategorije:
– muški od 18 do 39 godina
– muški masters od 40 do 49 godina
– muški grand masters iznad 50 godina starosti 
– objedinjena ženska kategorija

{loadposition inside}

Novosti nas čekaju na stazama

Easy – najkraća staza duga je 35 kilometara, a biti će potrebno svladati 650 visinskih metara uspona. Započinje po asfaltiranoj podlozi te se nastavlja po šumskim putovima, pa single track odsjecima, ne pretjerano strmima, ali tehnički zahtjevnima.

Classic – nešto više kilometara, skoro 56, uz 1100 visinskih metara uspona. Classic je sedam k dalji u odnosu na prethodne godine, a ima i 150 visinskih metara više. Organizator najavljuje da je čak 60 posto staze izmijenjeno te će to donijeti pravi izazov i onima koji su već vozili ovaj maraton prethodnih godina.

Epic – Nešto više od 70 kilometara i 1650 visinskih metara uspona te 50 posto novih ili izmijenjenih odsjeka.

Prema navadi natjecateljice i natjecatelji moći će odabrati duljinu za vrijeme same vožnje, naravno na za do određenoj kontrolnoj točki.

Prijavi se na entrio.hr, a ostale informacije potraži na adriabike.hr.

Foto: organizator

Pročitaj i:
Adria Bike maraton Plitvice: Fantastičnih 693!

Prati nas