27. ožujka 2018

Mladi reprezentativci iskušali su formu na prvoj velikoj XCO utrci u regiji, u Donjoj Austriji. Nakon jednotjedne odgode uspješno je u Raklju otvorena prva sezona Istarskog MTB maraton kupa. U Kninu je zaključena ovosezonska XC zimska liga Dalmacije, a 15. travnja u Brodu starta deseta Slavonska brdsko biciklistička liga

Kamptal Klassik Trophy (UCI C1) prošle je nedjelje već 27. godinu zaredom održan u slikovitom vinorodnom kutku Donje Austrije. Ova XCO utrka već tradicionalno glasi kao prvo veliko natjecanje u sezoni u regiji srednje Europe, pa svake godine najbolji hrvatski “kros-kantrijaši” koriste priliku za odmjeravanje s najboljima.

U muškoj elite kategoriji Matija Meštrić (Hrvatska nacionalna ekipa) osvojio je 65. mjesto od 86 natjecatelja (29. mjesto u kategoriji U23). U istoj kategoriji Anthony Bilić bio je 72. Josip Meštrić zauzeo je 75. mjesto (obojica su također vozila za nacionalnu vrstu). Sva trojica spadaju u mlađe seniore, to jest kategoriju U23.

 

{loadposition inside}

U kategoriji juniora Stjepan Hunjak (BK Mura Avantura) bio je 31., a Mirko Budimlić (BK Maraton Beciklin) 40. od ukupno 44 natjecatelja.

Mihael Krobot zauzeo je 18. mjesto u kategoriji kadeta, a Ida Trstenjak bila je 13. u kategoriji kadetkinja (oboje BK Mura Avantura). Njihov klupski kolega Matija Trstenjak bio je vrlo dobar osmi u kategoriji U15.

Reprezentativce iz seniorske i juniorske kategorije vodio je izbornik Pavao Roset, koji je imao priliku snimiti trenutno stanje i procijeniti formu uoči nastavka sezone. Rezultate ovogodišnjeg kamptalskog pokala možete provjeriti ovdje.

U Raklju otvorena prva sezona Istarskog MTB maraton kupa

Jedinstven pogled na Raški zaljev – foto Damijanić Photography

U nedjelju je u jugozapadnom dijelu Istre održan i prvi MTB maraton Rakalj, znakovit po tome što je obilježio početak prve sezone Istarskog MTB maraton kupa. Na atraktivnoj stazi kao prvi pobjednik je zabilježen nekadašnji profesionalni cestovni biciklist, Slovenac Tadej Valjavec (KK Kranj). Za apsolviranje staze (60 km i 1100 visinskih metara) trebalo mu je 2 h i 22 minute. Seniori su vozili dva kruga po stazi na zapadnoj strani Raškog zaljeva. Najbrža dama bila je prava domaća predstavnica Andrea Kiršić. Detaljnije informacije dostupne su na društvenoj mreži.

 

XCZLD uspješno zaključena u Kninu

 foto: Milan Balaban, XCZLD

U Kninu je u nedjelju u organizaciji BK Adrion Oros održana finalna utrka, 11. kolo, ovosezonske Zimske XC lige Dalmacije (XCZLD). Kako javljaju iz Lige, utrka je održana „na zanimljivoj stazi koja je vodila kroz prekrasnu prirodu koja okružuje grad Knin. Svečano proglašenje pobjednika utrke i ukupnih pobjednika lige održano je na poznatoj starohrvatskoj tvrđavi uz nazočnost gradonačelnika i njemu bliskih suradnika“.

Najbrži ukupno bio je Ivan Širić (BK Mostar, BiH) s vremenom 1:16:36, u ženskoj konkurenciji najbrža je bila Karmen Škiljić (BBK Pakoštane), s vremenom 1:11:34, a 156 natjecateljica i natjecatelja koji su startali u nedjelju došli su iz cijele Dalmacije, Hrvatske, Crne Gore te Bosne i Hercegovine

XCZLD na svom webu redovito prati sve utrke detaljnim reportažama s puno dobrih fotografija, pa provjerite kako je bilo u Kninu te tko su ukupni pobjednici XCZLD.

Najavljujemo desetu Slavonsku brdsko-biciklističku ligu

 foto: Tomislav Lačić, SBBL 

Jubilarno deseto izdanje Slavonske brdsko-biciklističke lige (SBBL) započeti će 15. travnja, utrkom u Slavonskom Brodu, na području Tvrđave, spomeniku baštine nulte kategorije. Službeni naziv serije je GIANT SBBL, što znači da ova globalna marka nastavlja podržavati lokalne lige u Hrvatskoj. Liga će se održavati tijekom čitave sezone, sve to polovice listopada. Datume, pravila i sve ostale informacije možete provjeriti, ali i prijaviti se za utrke, na službenom web odredištu: http://slavonska-biciklisticka-udruga.hr.

Na naslovnoj fotografiji: Josip Meštrić prolazi kraj okrjepne zone – usred vinograda – foto: HBS, Pavao Roset

Prati nas