26. rujna 2018

Larisa Bošnjak je iz Budimpešte donijela 18 bodova za svjetsku ljestvicu juniorki, Fran Bošnjak je pobijedio u utrci kadeta, a Jana Filipović trećim se mjestom uspješno vratila nakon ozljede

Naši su kadeti ostvarili sjajan rezultat na samome kraju sezone, u nedjelju na međunarodnoj XCO utrci prve kategorije u mjestu Piliscsév sjeverno od Budimpešte. Fran Bošnjak (BBK Šišmiš) pobijedio je u konkurenciji kadeta, Jana Filipović (BK Biker) bila je treća u kategoriji kadetkinja, a Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš) zauzela je drugo mjesto u kategoriji juniorki. Ovi su rezultati doista sjajni jer su svi naši predstavnici završili na postolju jedne međunarodne utrke.

Fran Bošnjak na vrhu postolja – foto: HBS

 

Zanimljivo je spomenuti da je u klubu domaćinu (Pilis Cross Country Club) svoju karijeru započela Barbara Benko, jedna od najboljih europskih XCO natjecateljica koja je ove godine zabilježila i prvu pobjedu u Svjetskom kupu, a inače često nastupa i na utrkama u Hrvatskoj. Barbara je pobijedila u utrci seniorki, a u kategoriji seniora najbrži je bio Marton Dina (HUN).

Larisa Bošnjak na postolju (lijevo) – foto: HBS 

Putovanje na utrku organizirao je BK Biker, a pošto su doputovali dan ranije imali su vremena upoznati se sa zahtjevnom i specifičnom stazom na pješčanoj podlozi. Duljina kruga iznosila je 3,5 km što je dosta kratko za međunarodnu utrku, no pijesak je znatno usporio bicikliste, pa su juniorke primjerice vozile čak sat i pol.

Jana Filipović na postolju (desno) – foto: HBS 

Fran Bošnjak dominirao je od samoga starta utrke kadeta te je na kraju ostvario pobjedu s dvije minute prednosti pred drugoplasiranim. Jana Filipović vratila se nakon poduže stanke radi ozljede te je u također predugoj utrci (više od sat vremena) osvojila odlično treće mjesto.

Jana Filipović u naletu, pogledajte koliko pijeska – foto: HBS 


Uvodna fotografija: Fran Bošnjak obilježava uvjerljivu pobjedu, iza njega je jedna od kadetkinja, a drugoplasirani je došao tek nakon dvije minute – foto: HBS

Prati nas