22. kolovoza 2017

U blizini Grožnjana ovog će se vikenda tražiti izgubljena ovca. Ne doslovno, naravno. Na rasporedu je natjecanje u cross countryju, za hrvatski i slovenski kup.

Utrka Izgubljena ovca u blizini Grožnjana ima skoro desetljeće dugu tradiciju. Točnije, ovog vikenda će natjecatelji u cross countryju voziti cijeli vikend na takozvanom “Ovca week-endu”. U subotu 26. kolovoza na rasporedu je utrka u olimpijskom XC-u kategorije UCI C2, koja će se u osmoj izvedbi bodovati za hrvatski i slovenski kup. U nedjelju sljedi natjecanje u disciplini XCC, odnosno kratkom cross countryju. Organizacija natjecateljskog vikenda je u domeni domaćeg kluba BBK Grožnjan.

Dojmovi s prošlogodišnje utrke.

Utrka je međunarodnog karaktera, dobro je posjećena i od strane mnogih europskih natjecatelja – u najvećem broju dolaze Talijani. Osim jake međunarodne konkurencije, stazu, koja se nalazi nedaleko od nekadašnje trase “Parenzana”, odlikuje i primjerena tehnička zahtjevnost i predivan krajolik.

Podatke o utrci u olimpijskom cross countryju, čiji će krug biti dug 4100 metara sa 155 metara visinske razlike možete pronaći ovdje. Sve što vas zanima o utrci u kratkom XC-u potražite ovdje.

Prijaviti se možete na portalu prijavim.seZa prijavu na subotnju utrku kliknite ovdje, za nedjeljno natjecanje u disciplini kratki XC, koji će se održati po drugi put, kliknite ovdje.

Događaj možete pratiti i na facebooku.

Foto organizator

Prati nas