13. veljače 2020

Sedmo kolo Zimske lige Istre i Kvarnera vraća ovu seriju u Roč, malo mjesto pokraj Buzeta. U nedjelju, domaćin je BK Buzet

Sedmo kolo Zimske lige Istre i Kvarnera održati će se u Roču, malom mjestu pokraj Buzeta. Ovu nedjeljnu utrku organizira domaćin, BK Buzet. 

Ročnekadašnje ilirsko naselje, u srednjem vijeku dograđeno je u kaštelansku tvrđavu s Velikim i Malim dverima. Roč je u 15. i 16. stoljeću bio središte hrvatske riječiizdavaštva i tiskarstva. Sve se to temeljilo na najstarijem slavenskom pismu, glagoljici. Danas je Roč poznat uglavnom po festivalima amaterskih glazbenika , najpoznatiji, pa čak i s međunarodnom reputacijom je “Z armoniku u Roč”, koji uglavnom privlači glazbenike s diatoničnim harmonikama, triestinama. Otuda potječe i naziv ove utrke Zimske lige – Z bičikletu v Roč.

Utrka je prvi put organizirana 2007. godine, a sada će doživjet svoje deveto izdanje! Tradicionalno pod organizatorskom palicom BK Buzet.

Staza ne spada među one izazovnije. Sastoji se od početnog asfaltnog uspona nakon kojeg slijedi zanimljiv spust. Dužina velikog kruga je 3,3 kilometra, uz 80 visinskih metara uspona. Dječje utrke održat će se na krugu od 400 metara. Glavna utrka startati će tradicionalno u 12 sati i 26 minuta, a dječje utrke u točno u podne. 

Pretprijave su na prijavim.se, a možeš se prijaviti i na dan utrke, u nedjelju 16. veljače od 10:30 do 11.45.

Naslovna fotografija organizator

Pročitaj i:
Giant mtb ZLIK Report: Dimic i Capon najbrži u Novigradu
Giant mtb ZLIK Report: Chiumenti i Bonačić najbrži u Poreču
Giant mtb ZLIK Report: I opet Sikošek i Bonačić
Giant mtb ZLIK report: Sikošek najbrži u Rapcu
Giant mtb ZLIK Report: Sikošek i Bonačić najbrži u drugom kolu
Giant mtb ZLIK Report: Deni Baniček najbrži u prvom kolu

Prati nas