5. studenoga 2019

Četvrto kolo XC Zimske lige Dalmacije održati će se u nedjelju u Konavlima pored Dubrovnika, i to u sklopu događaja BikEnd koji uključuje i cestovnu utrku „Konavle 100 km“

U nedjelju 10. studenoga održati će se četvrto kolo XCZLD (XC Zimske lige Dalmacije) 2019./2020., sa startnim mjestom kod moto kluba Dvije rote u Konavlima. Organizator, biciklistički klub Konavle, šestu godinu za redom organizira ovu utrku, s time da je lokacija nakon prošle godine na Srđu vraćena u samo mjesto Konavle.

 

I ovo je kolo planirano u već standardiziranom formatu „mini maratona“, to jest XCP utrke sa startom na jednom, a ciljem na drugom mjestu.

 

Muške kategorije morati će svladati stazu duljine 24,4 km sa 609 visinskih metara uspona, dok će kategorije žene i U17 pred sobom imati imperativ duljine 15,4 km i 349 visinskih metara uspona. Organizator najavljuje trasu koja sadrži različite vrste terena: makadam, nabijenu zemlju, kamenjar, bivšu trasu željezničke pruge, šumske staze… Zanimljivo je da će utrka ove godine uključiti i dva kilometra nove trase koju su pripremili članovi BK Konavle.

 

Od starta kod moto kluba Dvije rote vozi se od Čilipa prema Komajima starom prugom. U Komajima je ulazna točka u kružni dio trase (jedan krug cca 8,9 km) gdje se u krug skreće lijevo te se voze puni krugovi pravcem Komaja-Viganj-Dubrava/Smišljan-Velje brdo-Dubrava-Masješa i sa zatvaranjem kruga ponovno u Komajima.

 

Kategorije od U20 do kategorije 50+ (muški) voze dva kruga a Žene i U17 voze jedan krug. Na izlasku iz kruga prema cilju vozi se spust iz Komaja do spoja sa starom prugom kojom trasa vodi do cilja kod moto kluba Dvije rote.

 

Kategorije od U9 do U17 voze na zasebnoj prilagođenoj kružnoj stazi dužine cca 1,6 km u Čilipima.

 

Četvrto kolo zimske lige Dalmacije 19/20 održava se u sklopu događaja BikEnd u Konavlima koji uključuje i cestovnu utrku „Konavle 100 km“ koja će se održati dan ranije u subotu. Organizator očekuje tristotinjak prijavljenih na obje utrke.

XCZLD XCP Konavle – Raspis:  www.xczld.info

XCZLD XCP Konavle – Prijave: www.stoperica.live

Pročitaj i:

XCZLD Report: Paškalin i Ljuba slavili u Posedarju

XCZLD Report: Juras i Rzepka najbrži u Stankovcima

XCZLD Report: Bruno Paškalin najbrži u Vodicama

Naslovna fotografija: Milan Balaban 2017.

Prati nas