“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
16. listopada 2019

S 30 km duljine i 210 metara uspona ovo je jedna od manje zahtjevnih staza u Ligi što je pravi motiv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci

U nedjelju 20. listopada u Stankovcima će se održati šesti po redu MTB maraton (XCP), ujedno i drugo kolo XC Zimske lige Dalmacije, serije koja je prije šest  godina doživjela bum upravo u Stankovcima gdje je klub Aks privukao u ono vrijeme neviđena 193 biciklista.

„Upravo je taj događaj bio zamašnjak za zimsku ligu koja je danas sinonim i primjer svim rekreativnim ligama u RH. Odlične organizacije utrka, popratne službe, broj natjecatelja i druženja krase ovu ligu, a pogotovo maraton u Stankovcima“, kažu organizatori XC Zimske lige Dalmacije.

Ove godine je staza malo promijenjena u odnosu na prethodnih pet. Uvodni dio duljine osam kilometara služi kao ulaz u glavna dva kruga dužine 22 km (po krugu 11 km). Sama staza će samim time imati 30 km duljine i 210 metara uspona spada u jednu od lakših staza u Ligi što je pravi motiv svim rekreativcima koji imaju brdski bicikl i kacigu da se odazovu ovoj utrci.

„Krugovi, nadamo se bit će vrlo zanimljivi jer su spoj nekoliko različitih podloga, a vjerovatno najzaniljiviji dio svima će biti sing track u dužini od 4 km kojeg su članovi kluba uredili kroz zadnjih 10ak dana.  Novost od ove godine u Ligi pa tako i na našem maratonu su utrke za djecu, gdje mogu nastupiti sva djeca od 7-17 godina podjeljeni po dobnim kategorijama na djevojčice i dječake. Za njih je pripremljena manja kružna staza, a ovisno o dobi voziti će različiti broj krugova“, kažu organizatori.

Možemo očekivati idealne vremenske uvjete i temperaturu od oko 20°C, bez oborina, a osim idealnog vremena domaćini ove priredbe pripremiti će hranu i piće po završetku utrke te medalje za najbolje.

Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/2391332174296611/
XCZLD web: http://www.xczld.info/
Prijave: https://www.stoperica.live/races

Naslovna fotografija: Denis Peroš 2017.

“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas