3. prosinca 2019

U nedjelju je u Šibeniku na rasporedu šesto kolo rekreativne XC zimske lige Dalmacije, XCP Kanal sv. Ante sa startom i ciljem na plaži Minerska na šetnici uz kanal Sv. Ante

U nedjelju 8. prosinca 2019. u Šibeniku će se održati šesto kolo rekreativne XC zimske lige Dalmacije, rekreativna MTB utrka XCP Kanal sv. Ante sa startom i ciljem na plaži Minerska na šetnici uz kanal Sv. Ante u Šibeniku. Planirana trasa pružiti će svim natjecatelj(ic)ama mogućnost uživanja u predivnim panoramama kanala sv. Ante.

 

Šibenski klub BK Fortica nakon dva MTB maratona na brdima oko Šibenika sa ciljem na tvrđavi Barone nastavlja prezentirati povijesnu i prirodnu baštinu šibenskog kraja te seli utrku u blizinu još jednog bisera venecijanskog fortifikacijskog graditeljstva – Tvrđave sv. Nikole, u potpunosti okružene morem i dobrim dijelom očuvane u izvornom obliku. Tvrđava sv. Nikole jedna je od najatraktivnijih utvrda na Jadranu.

 

Utrka ovaj put mjeri relativno manje vertikalnog uspona ali prolazi zahtjevnim i dinamičnim trailovima kroz šumu, uz more te uz slana jezera. Svi natjecatelji u kategorijama U17 do +50 i žene voze identičnu stazu, dugu 25 km sa 250 m uspona. Staza se sastoji od kratkog intro kruga te dva kruga po 12 km.

XCZLD XCP Kanal sv. Ante – Raspis:  www.xczld.info

XCZLD XCP Kanal sv. Ante – Prijave: www.stoperica.live

XCZLD XCP Kanal sv. Ante – Video najava

Snimio: Lorenzo Marenzi

 

Pročitaj i:

XCZLD Report: U Žednom još jedna pobjeda Toljana, Kaleb najbrža među ženama

XCZLD Report: Paškalin i Čondrić najbolji u kišnim Konavlima

XCZLD Report: Paškalin i Ljuba slavili u Posedarju

XCZLD Report: Juras i Rzepka najbrži u Stankovcima

XCZLD Report: Bruno Paškalin najbrži u Vodicama

Naslovna fotografija: YouTube, Lorenzo Marenzi

Prati nas