21. studenoga 2019

U nedjelju, 24. studenog, u Žednom, na Čiovu ispred Trogira, održati će se drugo izdanje utrke XCO Žedno

U nedjelju, 24. studenog, u Žednom, na Čiovu ispred Trogira, održati će se drugo izdanje utrke XCO Žedno-Trogir, u sklopu 5. kola XC Zimske lige Dalmacije.

Nakon prošlogodišnje utrke koja se u kombinaciji sa lošim vremenom pokazala malo prezahtjevnom, ove godine je domaćin, BK Kairos, pripremio novu stazu, nešto  jednostavniju, ali i dalje prepunu prelijepih singlova i makadamskih puteva.

Start ovogodišnje utrke je kao i lani u Žednom kraj crkve, dužina samog kruga je cca. 4,8 km, sa cca. 120 m uspona po krugu, te je broj krugova određen u skladu sa kategorijama.

Nakon starta staza se lagano penje asfaltnim usponom u trajanju od otprilike 450 m, nakon kojega skrećemo desno na makadam, koji je u dužini od 150 m na tom mjestu dvosmjeran, što će biti odvojeno, tako da neće biti zabune. Nakon tih 150 m makadama skrećemo oštro desno na singl „Terca“ koji je jako dinamičan sa konstantnim spustom uz nekoliko dinamičnih kratkih uspona, ne pretjerano tehnički zahtjevan, ali svakako treba biti oprezan. Prolaskom 1.2 km zabavnog singla izlazimo opet oštro lijevo na široki makadam, koji nas penje nazad put ceste, gdje se u zadnjih 150 m makadama promet odvija u oba smjera, što je označeno i ograđeno i na samoj stazi, ali sa dovoljno mjesta za zaobilaženje i pretjecanje sporijih biciklista. Nakon toga prelazimo cestu i nastavljamo makadamom te nakon 400 m ulazimo oštro (polukružno) lijevo na  kameni singl, blagi spust dužine 700 m do cilja tj, kraja kruga.

XCZLD XCO Žedno – Raspis:  www.xczld.info

XCZLD XCO Žedno – Prijave: www.stoperica.live

XCZLD XCO Žedno – Događaj na društvenoj mreži: www.faceboook.com

 

Pročitaj i:

XCZLD Report: Paškalin i Čondrić najbolji u kišnim Konavlima

XCZLD Report: Paškalin i Ljuba slavili u Posedarju

XCZLD Report: Juras i Rzepka najbrži u Stankovcima

XCZLD Report: Bruno Paškalin najbrži u Vodicama

Naslovna fotografija: Ivan Dujić (arhiva 2018)

Prati nas