23. svibnja 2019

Rekreativni MTB maraton, službeno upisan u HBS kalendar, nudi tri trase, već sada je privukao veliki broj prijava, pa očekujemo veselu atmosferu na startu

Rekreativni MTB maraton, službeno upisan u HBS kalendar, nudi tri trase, već sada je privukao veliki broj prijava, pa očekujemo veselu atmosferu na startu, s najviše 300 biciklist(ic)a. Na startu će se naći i e-bajkovi! Start je 8. lipnja iz Samobora.

Zašto Occupy i zašto maraton?

Nakon deset organiziranih biciklističkih vožnji (biciklijada) pod markom Occupy, broj biciklist(ic)a narastao je sa 30 na njih 500. Klub je od početna tri osnivača narastao do današnjih 140 članova i najveći je BBK u Hrvatskoj. Logo i majica BBK Krpelj su svugdje prepoznatljivi.

Poznati su i po odazivu na maraton utrke/vožnje drugih organizatora, pa znaju činiti i do 10 posto ukupnog broja sudionika. Nakon nastupa na svim maratonima u Hrvatskoj i nekima u inozemstvu rodila se ideja o organizaciji vlastitog maratona – boljeg, starijeg i većeg od drugih 🙂

Kada se upuštate u ovakav projekt, trebate pravi tim. Tako se 70 članova kluba prijavilo za pomoć u organizaciji i taj dio je više nego riješen. HPB d.d. kao glavni i višegodišnji sponzor, podržao je projekt, a tu su i drugi partneri. Važno je napomenuti i da je 4Islands ponudio logističku potporu, a uz lokalnu ekspertizu matičnog kluba, projekt XCM Occupy Samoborski maraton 2019 u potpunosti je zaokružen. Deset godina iskustva i znanja. Sve to zaokruženo u cjelinu, kroz koju se želi pokazati prekrasan dio Samoborskog gorja, s minimalnim udjelom asfalta i maksimalnim udjelom šumskih cesta, ruta i užitaka za brdske biciklist(ic)e.

300 je maksimum (povijesno gledano)

Broj sudionika je ograničen kako bi se osigurala najviša razina kvalitete. Maksimum od 300 sudionika uvjetovana je rutom. Čak niti najkraća trasa nije lagana, njezino ime Troja sugerira da možda nije sve u moći, jer ponekad je mudro diplomatski “gurati”. Sparta pak donosi izazov uskog uspona, sličan onome na Termopilu (gdje su zaglavili Perzijanci). To niti u kom slučaju neće biti lako, ali oni najuporniji biti će zabilježeni u analima. Olimp je planina na kojoj su se bogovi odmarali i ova je trasa za one najbolje pripremljene i najhrabrije. Svatko tko će ga završiti moći će se godinama hvaliti time kako je uskrsnuo i blagoslovljen po dolasku u cilj.

Trase

– Troja, 20 km s 550 visinskih metara uspona
– Sparta, 40 km s 1400 visinskih metara uspona
– Olimp, 60 km z 2050 visinskih metara uspona
– eBIKE (baterije se prazne na trasi Sparta)

Kategorije

Biciklisti(ce) voze pojedinačno, u slijedećim kategorijama prema dobi i spolu:
– muški od 18 do 39
– muški masters, od 40 do 49
– muški grand masters od 50
– žene, jedinstvena kategorija

Raspis i prijave na bbk-krpelj.com 

Događaj na facebooku 

Prati nas