24. ožujka 2023

Na desetu godišnjicu održavanja prve utrke kod Vranskog jezera u nedjelju će se održati finale ovosezonske serije XCZLD…

Veliko finale, završnica ovogodišnjeg natjecanja u seriji XCZLD (XC zimska liga Dalmacije) održati će s eu nedjelju 26. ožujka u organizaciji BBK Pakoštane Staza dugačka 27 kilometara, usred prekrasne prirode u Parku Prirode Vransko jezero, rezervatu ptica, bioraznolikosti… Ali ne samo to, ovaj put su organizatori dodali dijelove nekadašnje staze, single spust i kameni uspon Black Mountain.

Finale će označiti i završetak sezone u koju je bilo uključeno čak 10 kola, a pobjednik se neće znati sve do utrke u nedjelju. Dva kluba su u igri, a svi će dati sve od sebe kako bi osvojili titulu prvaka.

Prije toga će startati i mališani te oni malo veći, djevojčice i dječaci, koji se mogu prijaviti na dječje utrke u istom danu. Dječja liga je prerasla u faktor zbog kojeg imamo pravo vjerovati da će se na još jednu okruglu obljetnicu 2033. godine u Vrani ponovno okupiti esencija biciklizma ali i neka nova mladost.

XC Vrana 2023 info

Datum održavanja: 26.03.2022.
Mjesto održavanja: Vrana, Općina Pakoštane
Organizator: Brdsko Biciklistički klub „Pakoštane“ Pakoštane

Info:
Ivan Kurtov : 091 583 826 4
Mišel Krpeta : 098 332 585
Jure Škiljić : 095 518 812 1

Mail:  bbk.pakostane@gmail.com
Web: www.stoperica.live
Raspis: xczld.info

Ovo je izazov za sve vas koji volite biciklizam, za sve koji se žele natjecati, a isto tako, za sve koji jednostavno žele uživati u prekrasnoj prirodi i družiti se s drugim biciklistima. Vidimo se u nedjelju, startamo u 11 sati s mališanima U-7 i u 13 sati s velikim curama i momcima. Ne propustite ovu priliku!

Vrana. 2013 godina. XC Vrana, četiri kruga znoja, kamenjara i adrenalina. Šezdesetak biciklista, desetak u dresovima, ostali kako koji. Puno njih bez kaciga ali svi nasmješeni i ponosni da rade ono što vole. Posebni.

Tog dana prije deset godina stvorila se nit koja je povezala srca svih biciklista koji danas čine XC Zimsku ligu Dalmacije.  I upravo u  nedjelju 26.3.2023, na jubilarnu 10-godišnjicu te čuvene utrke BBK Pakoštane organizira Veliko finale, završnicu, zadnje kolo ovogodišnjeg natjecanja u cross countryu Dalmacije. Već poznati maraton Black Mountain će tako doživjeti svoj redizajn u kojem smo dodali dijelove nekadašnje staze. Single downhill i kameni uphill. Ono što je mamilo i grčilo osmjehe ondašnjih vozača. I cijedilo znoj s leđa. Nadamo se da će oni koji vozili tu utrku prije deset godina evocirati svoje uspomene, a ostali da će uživati u tih 27 kilometara prekrasne prirode u Parku Prirode Vransko jezero. Rezervatu ptica, bioraznolikosti i nas brdskih biciklista.

Kako priliči i završnici sezone u kojoj smo odvezli puno kilometara, 10 kola, i u kojoj će se pobjednik znati tek nakon utrke u nedjelju jer, dva su kluba u igri, koji će dat sve od sebe da titulu prvaka iz prekrasnog Maškovića Hana odnesu baš u svoje misto.

Vidimo se u nedjelju. Startamo u 11 sati s mališanima U-7 i u 13 sati s velikim curama i momcima.

BBK Pakoštane

Pročitaj i
# zimska liga

Foto: Organizator

Prati nas