Jana Belomojna
27. svibnja 2021

Više je od 350 prijavljenih za međunarodnu UCI C1 utrku, prvu u ovogodišnjoj seriji SloXcup. Nastupaju i naši najbolji natjecatelji i natjecateljice…

Nešto više od mjesec dana nakon Hrvatske (4 Islands je u UCI kalendaru), sezona međunarodnog olimpijskog krosa započinje u subotu i nedjelju i u Sloveniji, utrkom prve UCI kategorije u Kočevju. Utrka koja će donijeti UCI bodove, kao i bodove slovenskog nacionalnog kupa, održat će se na već poznatom odredištu u MTB trail centru Kočevje .

Ovoga puta, zbog velikog zanimanje, organizatori su ga odlučili održati kao dvodnevni događaj.

U subotu će se natjecati mlađe kategorije do uključujući U13 kategoriju, koje će se također testirati na tehničkom poligonu, a nedjelja je rezervirana za kategorije od U15 nadalje. Start će biti u 10 sati, u 11 sati natjecati će se majstori i amateri. Seniorke i juniorke startati će u 13 sati, a dva sata kasnije seniori i juniori krenut će u krug dug 4,1 km.

Očekuje se jaka međunarodna konkurencija, među ostalim a prijavile su se i pobjednice ove utrke: Ukrajinka Jana Belomojna i Slovenka Tanja Žakelj.

U seniorskoj konkurenciji već su se prijavili Talijan Daniel Braidot i Austrijanac Karl Markt, inače bivši svjetski prvak u MTB maratonu. Prvi će domaći adut naravno biti Rok Naglič (Calcit Bike Team), “umirovljeni” Gregor Krajnc vraća se u novoj ekipi Hormann Slovenia Bike Team. 

Prijavljeni su i brojni hrvatski natjecatelji i natjecateljice. Đani Simčić (Adrenalina MTB Team), Anthony Bilić    (FOUR ES International Project), Roko Fržop (BBK Orlov Krug), Ana RUMIHA (Adrenalina MTB Team), Larisa Bošnjak (BBK Šišmiš), Jakov Svilokos (BGK Tuškanac),   Matija Trstenjak (BK Mura Avantura), Fran Bošnjak (BBK ŠIŠMIŠ), Ivan Okmažić (BK Makarska), Ivan Peruško (FOUR ES Racing Team), Anja Nadu (BK Montes)…

Karl Markt na XC Kočevje prošle godine

Predprijave su otvorene do 23:59 u četvrtak (večeras), a trenutno je prijavljeno više od blizu 350 natjecatelj(ic)a.

Covid 19 ograničenja za natjecatelje i gledatelje

Za natjecatelje je neophodan test za covid 19, koji ne smije biti stariji od 72 sata na dan natjecanja. U slučaju cijepljenja ili preboljene korone dovoljna je potvrda za sudjelovanje u utrci. Isti uvjeti vrijede i za gledatelje. Na mjestu događaja također će biti moguće izvršiti brzi antigenski test.

Prijava na utrku i popis sudionika

Sve informacije na xckocevje.com

U programu su i vođene makadamske ture za pratnju i navijače, od petka do nedjelje.

Stranice serije www.sloxcup.com

Fotografije Klemen Humar (naslovna fotografija: Jana Belomojna)

Pročitaj i
XC Kočevje Report: Pobjeda Tanje Žakelj i Sama Gazea u moćnoj konkurenciji
XCO Kočevje Report: Fran i Anja odnijeli pobjede u finalnoj utrci serije SloXcup
XC Kočevje Report: Pobjede za Žakelj i Braidota, Fran drugi u kadetima, svjetski bodovi za Karmen i Janu

 

Prati nas