wild bear stage race
21. srpnja 2022

Na ovu utrku trebati će se putovati sve do rijeke Tare u Srbiji. Na rasporedu su tri etape, i to u formatu dvočlanih ekipa…

Nismo se šalili kada smo napisali da je etapna utrka 4Islands ulaskom u seriju Epic i podizanjem cijena otvorila prostor za novu etapnu utrku u regiji. Slovenci i Hrvati već su navikli na višednevno utrkivanje u parovima, ali samo je nekolicina mogla sebi priuštiti epsko utrkivanje na Krku, Rabu, Cresu i Lošinju.

Pritom se nadali kreativnom potezu nekoga od organizatora iz Slovenije ili Hrvatske. No prvi su  stvar u svoje ruke uzeli organizatori iz Srbije. Najavljujemo etapnu utrku Wild Bear MTB Stage Race!

Tri dana vožnje Nacionalnim parkom

Prvo izdanje etapne utrke Wild Bear na rasporedu je od 9. do 11. rujna 2022. godine. Mjesto održavanja je Nacionalni park Tara, a polazna točka utrkeje Mitrovac na Tari, 180 km jugozapadno od Beograda, nedaleko od granice s BiH.

Sudionici i sudio0nice će u tri dana svladati nešto više od 140 km s ukupnom visinskom razlikom od nešto više od 4200 m.

Kao što je uobičajeno na etapnim utrkama – ako ni zbog čega drugoga onda iz sigurnosnih razloga – natjecati će se u dvojcima, a predviđene su četiri kategorije: muškarci, žene, miješani parovi i veterani (masteri). Zaseban start predviđen je za biciklisti(ce) na e-biciklima.

Osim utrkivanja, sudionike i njihovu pratnju očekuje mnogo drugih turističkih i sportskih užitaka.

Organizatore vjerojatno već poznajete, društvo Na sve strane organizira i maraton Tri strane Kopaonika.

Sve o utrci pročitaj na

wildbearmtb.com

Prijave do 31. srpnja stoje 360 eura za jednu ekipu.

Prijave

Instagram @Wildbearmtb
Facebook @wildbearmtb

Facebook događaj

Prati nas