Veseli MTB kamp
11. prosinca 2022

U siječnju te očekuje još jedan odličan brdsko-biciklistički kamp kojega će voditi Peter Vesel. Ovaj put pomažu mu iskusni MTB vodiči…

Brdski biciklistički kampovi Petra Vesela već imaju dobru tradiciju. Prvi Veseli kamp ovakvog formata Peter je organizirao u suradnji s hotelskim lancem Valamar u siječnju 2019. u Rapcu. Od tada biciklistička avantura s „afričkim lavom“ za mnoge biciklist(ic)e predstavlja (novo)godišnji ulazak u novu biciklističku godinu. U siječnju ove godine Petar je na rastanku najavio da će sljedeći Veseli MTB kamp organizirati na novoj lokaciji. Obećanje je održao te ćemo od 19. do 22. siječnja 2023. biciklirati po otoku Krku!

Lanac hotela Valamar ponudio je mobilne kućice u kampu Ježevac u gradu Krku, Peter će pripremiti program, a MahMTB vodiči Živa i Matej pobrinut će se da svaki sudionik dobije ono po što je došao.

Za koga?

Veseli MTB kamp uvijek je namijenjen svim biciklistima: brdskim i cestovnim (s brdskim biciklima), natjecateljima, rekreativcima i šmekerima, starim i mladima, onima koji već poznaju Petra i onima koje će tek upoznati, onima s biciklima na nožni pogon i drugi kojima pomaže električno pedaliranje. Pozivaju se i obitelji i oni koji uopće ne bi biciklirali ili jednostavno ne žele naše društvo. Krk je prekrasan i za šetnje.

Što ćeš naučiti?

Sudionici kampa će naučiti kako se pripremiti za utrku ili samo za obilazak lokalnih staza. Naučit ćete kako se obući i što jesti, što trebate ponijeti sa sobom na turu, kako se brinuti o svom biciklu, kako se brinuti o sebi i drugima dok vozite bicikl. Naučit ćete kako pravilno pristupiti tehničkim usponima i spustovima, kako voziti u grupama, što vam se može dogoditi tijekom vožnje i kako otkloniti probleme. Zajedno ćemo pregledati bicikle i savjetovati što možete i trebate promijeniti. Reći ćemo vam koji su trenutni trendovi brdskog biciklizma i kakvi će biti bicikli budućnosti. Sveobuhvatno ćemo obraditi i točku „razno“ – tome ćete i vi pridonijeti.

Gdje ćemo se voziti?

Bez Mjesečevog platoa nema bicikliranja Krkom. U suprotnom smjeru od Malinske nalaze se skrivene staze koje mnogi od vas ne poznaju. Nakon Vrbnika, dotaknut ćemo se nove rute 4Islands MTB Epic za 2023. Za kraj ćemo sačuvati i pokoju tajnu. Bit ćemo podijeljeni u tri grupe različite težine, tako da će svatko moći izabrati sebi odgovarajuću turu.

Smještaj

Bit ćemo smješteni u grijanim mobilnim kućicama u kampu Ježevac. Svaka jedinica ima kuhinju, kupaonicu i dvije spavaće sobe. Jedna ima bračni krevet, a druga dva odvojena ležaja. Ovaj put se sami moramo pobrinuti za obroke. Cijena najma cijele mobilne kućice je 56 eura po danu ili 14 eura po osobi. Mobilnu kućicu možete imati samo za sebe ili je dijeliti s drugim kamperima.

Kada?

Veseli MTB kamp službeno počinje u četvrtak, 19. siječnja 2023. godine i traje do nedjelje, 22. siječnja. U kampu možete ostati cijele dane, ako vam je ova četiri dana previše, možete doći samo na jedan, dva ili tri dana. Na Krk možete doći i ranije, kućice su po istoj cijeni dostupne od nedjelje 15. siječnja. U slučaju lošeg vremena, Veseli MTB kamp se odgađa za kasniji termin.

Troškovi?

Grupne rezervacije organizirat ćemo mi, a troškove smještaja snosite sami na recepciji kampa. Cijena aktivnog sudjelovanja u kampu iznosi 25 eura po danu. Izračun unaprijed je jednostavan, iznos pomnožite s brojem aktivnih dana. Ako ne varate, ne plaćate ništa. Sudjelovanje će se naplaćivati prije završetka kampa. Aktivni kamp dan vas dakle košta 39 eura (14+25).

Što trebaš?

Ako želite biciklirati s nama, potreban vam je brdski bicikl s pravilno profiliranim gumama, kaciga (morate je nositi na glavi cijelo vrijeme bicikliranja), biciklistički ruksak, bidon za vodu ili mjehur za piće, nešto putne hrane, najmanje jednu rezervnu zračnicu i prikladnu biciklističku odjeću. Sunčanih 12 stupnjeva relativan je pojam koji ovisi o suncu i vjetru. Dobro raspoloženje je neizostavno u Veselom MTB kampu! Preporučamo dodatno turističko osiguranje ili ovjerenu planinsku propusnicu. Ako vam nedostaje neki dio opreme, javite nam. S našim partnerima možemo vam pomoći oko kredita ili povoljne kupnje.

Prijave

Prijave na mail: servis.vesel@siol.net ili matejmah@gmail.com . Prilikom prijave navesti imena i prezimena sudionika, datum dolaska i odlaska te način boravka u mobilnoj kućici (samostalno ili zajednički s ostalim sudionicima). Nakon registracije primit ćete potvrdni e-mail. Broj mobilnih kućica je ograničen!

Fotografije: Matej Hartman

Prati nas