6. rujna 2017

Maratonska utrka održat će se u nedjelju 17. rujna u Rapcu.

Valamar Terra Magica je utrka s dugom tradicijom. Njeno prvo izdanje seže u 2005. godinu. Na početku na području Poreča, zatim se selila u unutrašnjost Istre, u međuvremenu je postala trodnevna etapna utrka, a zadnjih godina ustalila se kao maraton na istočnoj obali Istre, točnije u Rapcu. 

Ovogodišnji maraton održat će se 17. rujna, a dan prije, u Bike centru Rabac, čeka nas i MTB Trial competition show.

S prestankom zabavnog Labinskog maratona, utrka je preuzela dijelove stare trase, dopunila ih i produžila, te se kao Valamar Terra Magica upisala u kalendar međunarodnog biciklističkog saveza. Po UCI ljestvici boduje se kao utrka treće kategorije.

Područje Rapca se razvija kao biciklistička destinacija Europe i Valamar Terra Magica svojom prepoznavnošću tu poruku prenosi među europske brdske bicikliste željne izazovnih maratona i lijepog vremena u ranu jesen.

{loadposition inside}

Maraton ove godine organizira klub Adrenalina, poznat po eventu Kamenjak rocky trails u Premanturi. Ove će godine utrka biti na tri trase – 60 kilometara i 1500 visinskih metara uspona, i dvije kraće od 35 km i 20 km. 

Start sve tri utrke bit će kod Girandella Resorta u Rapcu. Trasa se najprije uspinje prema kraju Kosi, zatim kreće prema Labinu i Skitači, i to naravno u tri kruga različite dužine. 

Pri tome možete voziti na najjače, ili si uzeti vremena za uživanje u čarima istarskog kamena, od širokih šljunčanih cesta do kozjih putića uz more, s pogledom na lijepu panoramu kvarnerskog zaljeva, mora i otoka.

Valamar, kao glavni pokrovitelj, za natjecateljski vikend nudi povoljnu cijenu hotelskih usluga, tako da Terra Magica može biti i lijep klupski ili obiteljski izlet.

Sve podatke o utrci i smještaju možete pronaći na stranici vtm.bike.

Prijaviti se možete ovdje

Foto organizator

Prati nas