7. travnja 2023

Šesto izdanje brdsko-biciklističkog maratona “Uvati Vitar” održat će se u Sutivanu na otoku Braču od 26. do 28. svibnja…

MTB maraton Uvati vitar (Sutivan, Brač, 26. – 28. svibnja) je više od same utrke jer pruža sudionicima i posjetiteljima brojne sadržaje i događanja, od koncerata do sajmova i prezentacija biciklističke opreme svjetskih proizvođača. Sudjelovanje na utrci predviđeno je kako za one s licencom tako i za rekreativce.

Sutivan i biciklisti vole se odavno, a manifestacija “Uvati Vitar” je krunski događaj kojim se slavi ovo srdačno prijateljstvo. Sve je započelo s kultnim festivalom pustolovnih i urbanih sportova “Vanka regule” krajem devedesetih godina. Festival je upoznao stanovnike i posjetitelje malog, mirnog gradića na sjeverozapadnoj strani Brača s raznim modernim i neobičnim sportovima i aktivnostima, uključujući brdski biciklizam. Međusobna privrženost biciklista i Sutivana postala je službena 2015. godine, kada je Sutivan postao “bike friendly” destinacija koja pruža posebne sadržaje i pogodnosti biciklistima.

Ovogodišnje izdanje brdsko-biciklističkog maratona “Uvati Vitar” nudi tri staze: Bonaca od 20 km, Vitar od 40 km te najduža i najizazovnija Bura duljine 75 km. Uz kategoriju standardnih bicikala, održat će se i utrka e-bicikala, koja prolazi srednjom, 40+ km dugom stazom “Vitar”. Ta je staza ove godine doživjela najveće promjene, postala je vozljivija i sa manje visinske razlike.

Trodnevni festival

Događaj organiziraju TZ Sutivan, Općina Sutivan i tim magazina Biker, uz značajnu podršku općine i brojnih volontera. Od samih početaka vitar u leđa svojim pokroviteljstvom daju i institucije, prije svega Splitsko-dalmatinska županija i županijska turistička zajednica.

U petak 26. svibnja počinje trodnevno druženje s otvaranjem prijava i svirkom DJ-a u samoj sutivanskoj luci. Subota 27. svibnja je natjecateljski dan s utrkama na sve tri staze. Gotovo cijela sutivanska luka bit će u znaku bicikla.

U nedjelju, 28.5. na programu je dječja utrka, kojom završava ovogodišnji, šesti po redu „Uvati Vitar“.

Startnine po cijeni od 40 eura dostupne su na www.uvati-vitar.hr. U cijenu startnine uključeno je slijedeće:

  • Bogati startni paketi
  • Pik roštiljada te Polidog – hot dog na cilju.
  • Gala večera (pašteta od tune, bračka janjetina…)
  • Koncert grupe Ljetno Kino
  • 30% popusta na povratne karte za trajekt!

Prijave i ostale informacije dostupne su na mrežnim stranicama www.uvati-vitar.hr.
Foto: Organizator

Prati nas