6. svibnja 2019

Domaća kup serija u MTB spustu započinje na istom mjestu gdje je započela i dvije prije godine, na istom mjestu na kojem je lani održana uspješna prva runda Svjetskog kupa

Nakon spektakularnog otvorenja sezone u MTB spustu, tijekom posljednja tri vikenda, utrkama Europskog kupa u Mariboru i Kranjskoj Gori te utrke Svjetskog kupa u Mariboru, krajem ovog tjedna konačno će započeti i domaća serija u MTB spustu. Za hrvatske i slovenske natjecatelj(ic)e, koji se, skupa s gostima iz drugih zemalja, bore za bodove serije Unior Downhill Cup.

 

Za početak treće sezone natjecanja pod istim imenom zasigurno će biti dovoljno gostiju iz drugih zemalja, jer serija se otvara utrkom na otoku Lošinju. Prošlogodišnji Svjetski kup donio je ovoj destinaciji istinski međunarodni ugled, a bodovi UCI sigurno će privući vrhunske natjecatelje. DH Lošinj ima iste organizatore kao i Svjetski kup: AK Lošinj i MTB Trbovlje.

Staza koja se spušta s vrha Sv. Ivan do samog Velog Lošinja biti će gotovo identična kao i prošle godine, s dva nova odsjeka i nešto vozljivija za natjecatelj(i)ce, ne toliko zahtjevna kao sama staza Svjetskog kupa. Iz logističkih razloga cilj će biti smješten prije početka posljednjeg urbanog dijela staze Svjetskog kupa. Staza će zbog toga biti će nešto kraća: duljina je  oko 1,5 km, s visinskom razlikom od 235 m.

U petak ujutro, staza će biti otvorena za pregled (on-foot inspection), a poslijepodne za slobodan trening. U subotu će trening biti održan od 9 do 14 sati, a u 15 sati započinje utrka za poredak nedjeljnog finala. U nedjelju, finale će početi u 13.30.

{loadposition inside}

Prijave su otvorene do četvrtka, 9. svibnja. Već početkom ovog tjedna prijavljeni su natjecatelji iz osam zemalja.

Krajem travnja 2017. Lošinj je bio domaćin prve utrke serije Unior DH Cup, a ta je utrka ujedno poslužila kao generalka za utrku Svjetskog kupa godinu dana kasnije. Svjetski kup ponovno će se vratiti na Lošinj 9. i 10. svibnja 2020. godine. Inače, prva utrka MTB spusta na Lošinju održana je 2013. godine.

http://losinjworldcup.com/

Video: Let’s rock!

Kalendar serije Unior Downhill Cup 2019.

11./12. svibnja – Lošinj, UCI C1, NP i kup RH

18./19. svibnja – Maribor, kup RH

22./23. lipnja – Trbovlje, kup RH i NP Slovenije

24./25. kolovoza – Soriška planina

14./15. rujna – Cerkno, kup RH

(Hrvatski MTB DH kup ove godine uključuje još i DH Treba UCI C2 (29.-30. lipnja) u Bih te DH Tršće u Gorskom kotaru (27.-29. rujna) 

Naslovna fotografija Klemen Humar

Pročitaj i:
Unior Downhill Cup: Pet utrka u 2019.
Najavljujemo: Downhill Lošinj 2019.!

Prati nas