26. srpnja 2018

Druga utrka slovenskog i hrvatskog kupa u MTB spustu održati će se ovaj vikend u bike parku iznad Cerknog. Osim najboljih HR spustaša očekujemo i nastup rehabilitiranog Jureta Žabjeka

Druga utrka slovenskog i hrvatskog kupa u MTB spustu održati će se ovaj vikend u bike parku iznad Cerknog. Osim najboljih HR spustaša očekujemo i nastup rehabilitiranog Jureta Žabjeka.

Serija utrka u MTB spustu Unior Downhill Cup, otvorena krajem svibnja u bike parku Javornik kod Črnog Vrha nad Idrijom, nastavlja se ovog vikenda, u subotu 28. i nedelju 29. srpnja. Mjesto radnje je još jedan slovenski bike parkBike and fun park Cerkno koji koristi terene tamošnjeg tradicionalnog skijaškog centra.

Ujedno to će biti utrka druge kategorije UCI, a donijeti će i bodove za nacionalna MTB DH natjecanja Slovenije i Hrvatske.

Cerkno je lani bilo ugostilo o nacionalno prvenstvo Slovenije te je u Sloveniji, u glasovanju klubova i natjecatelja, proglašeno najboljom priredbom sezone 2017. Brza sedežnica, odlična staza, dobra organizacija Športnog društva Pedal… To su najvažniji razlozi zbog kojih se svi radu vraćaju u Cerkno.

Staza je dugačka približno 1700 m, s visinskom razlikom od 340 m. Voditelj organizacije Martin Rupnik najavljuje da je staza „razvaljenija nego lani i sada izgleda poput prave staze za spust.


Nastupiti će i perspektivni junior Marko Niemiz (na slici) – Monika Hrastnik, nova zvijezda svjetskog MTB spusta, za to vrijeme će ipak uživati u zasluženom GO

Vremenski raspored je već standardan: Treninzi u subotu od 10 do 18, u nedjelju utrka za poredak od 12, a finale je od 14:30. Neslužbeni početak vikenda je već u petak navečer, uz koncert skupine Elvis Jackson u okviru festivala Poletje v Cerknem.

{loadposition inside}
www.uniordownhillcup.com

Foto: Klemen Humar

Pročitaj i:
Unior DH kup report: Na Javorniku podijeljene medalje za NP Slovenije, naši vrlo dobri

Prati nas