9. listopada 2018

U Grožnjanu nas čeka nas napeta peta i posljednja utrka ovogodišnje serije SloEnduro / ENDCro. Na rasporedu je pet brzinaca, a za naslov će se do samoga kraja boriti Huth, Jež, Kacin, Mihalkovits, Maderegger i Peršak!

Šesta sezona brdsko biciklističke serije SloEnduro krajem tjedna doživjet će klimaks u Grožnjanu, na utrci Enduro Grozni. Grožnjanski enduro uključen je u ovu slovensku / međunarodnu seriju još 2014., a BBK Grožnjan je još naredne tri godine zaključivao SLoEnduro, da bi u 2017. kalendar bio okrenut i u Grožnjanu je sezona tada bila otvorena.

Odredište sa startom u slikovitom „art“ mjestašcu uzdignutom iznad doline Mirne već je klasična postaja enduro biciklista iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije i Mađarske. Svi koji se nađu na startnim listama SloEndura rado dolaze na grožnjanski finale na zavojitim stazama i s panoramom koja uključuje jadransko more, ali i odsjecima na kamenom popločanim uličicama.

Peta i posljednja utrka sezone na rasporedu je u nedjelju 14. listopada, a uključuje pet brzinaca. Uključujući transfere natjecateljice i natjecatelji preći će ukupno približno 33 km te će s popeti (i spustiti) ukupno 1100 visinskih metara. Kao i obično, dan će započeti i završiti u samom središtu Grožnjana. Detalji o trasi biti će objavljeni u četvrtak 11. listopada, kada će biti poznato koja će dionica ponijeti naziv – Kenda SuperEtapa.

Trasa će u subotu biti otvorena za trening, a navečer će BBK Grožnjan organizirati kružnu urbanu utrku Grožnjan by night.

U nedjelju će prvi natjecatelj krenuti iz Grožnjana u 10 h, a u cilj će ulaziti iza 16 h.

Enduro Grozni 2018 uvršten je i u hrvatski kup ENDCro, a računa se i kao kvalifikacijska utrka za svjetsku enduro seriju  EWS.


Start Kendine SuperEtape na Enduru Grozni 2017

Vruća istarska jesen – šestorica se bore za naslov

Ukupni pobjednik niti nakon četiri dosad održane utrke nije poznat. Dvojica trenutno zauzimaju sam vrh poretka, s jednakim brojem bodova. To su Nejc Huth (Energijateam.com) i Tim Jež (Kamplc Racing Team). Treće mjesto dijele Davor Kacin (Kamplc) i Peter Mihalkovits (Radwelt MK Factory Racing, AUT). No i oni su još uvijek u igri za ukupnu pobjedu. Isto vrijedi i za dvojicu koji dijele peto mjesto u ukupnom poretku: to su Vid Peršak (Sunbikers Mondraker Enduro Racing), pobjednik Kamplca i Krvavca, te njegov ekipni kolega, Austrijanac Kevin Maderegger, pobjednik Krokara i Merjasca.

Potonja dvojica su u SloEnduru u ovoj godini nastupili samo dvaput, i oba su nastupa zaključili pobjedama. Ukoliko jedan od njih opet pobijedi, Huth i Jež moraju završiti na trećem mjestu ili niže, kako bi pobjednik Grožnjana odnio i ukupnu pobjedu. Ili, Vid i Kevin moraju završiti na 1. i 2. mjestu kako bi jedan od njih imao osiguranu ukupnu pobjedu, što znači i njihov međusobni okršaj! Ukliko mu to uspije, Vid će četvrti puta pobijediti u ovoj seriji.

U ženskoj konkurenciji stvari su puno jasnije. Austrijanka Yana Dobnig (RLM Mondraker Racing Team) već je osigurala ukupnu pobjedu jer je njena zemljakinja, pobjednica Kamplca i Krokara Petra Bernhard (Friesis-Bikery Racing Team), ozlijeđena.

U juniorskoj kategoriji najbliži osvajanju naslova je Matic Berginc (Rajd Ljubljana), u kategoriji master 1 to je Austrijanac Tino Huber (Radlager), s time da mu za vrat puše zemljak Bernd Dorrong (Team Dorrong), a u kategoriji master 2 još jedan Austrijanac, Cri Maierhofer (Team Dorrong), a odmah za njim Grega Nagode (Energijateam.com). U kategoriji hobi neizvjesna će se borba voditi između trojice Austrijanaca, to su: David GuttmannDavid Gruber i Reiner Glanz.

{loadposition inside}

www.sloenduro.com

Raspis Endura Grozni

Poredak

Prati nas