Albstadt, Jolanda Neff
4. svibnja 2021

Jedva smo dočekali prvu utrku Svjetskog MTB kupa 2021. U petak je na rasporedu kratki kros, a olimpijska kros utrka održati će se u nedjelju. U subotu je pak na rasporedu Svjetska juniorska serija…

Posljednja utrka Svjetskog kupa na ovoje je lokaciji održana je 19. svibnja 2019. Lani je Albstadt trebao biti domaćin Svjetskog kupa od 25. do 28. lipnja, ali na kraju je taj događaj u listopadu ugostio Leogang – zbog pandemije.

Na utrci u Albstadtu 2019. Kate Courtney, tada aktualna svjetska prvakinja, pobijedila je u ženskoj seniorskoj konkurenciji i ostvarila je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. U muškoj seniorskoj kategoriji, Mathias Flueckiger veselio se svojoj drugoj pobjedi u najelitnijoj kategoriji natjecanja. 

Trase

Krug kratkog krosa dugačak je 1100 metara i staza uglavnom ide po travi. Najopasniji i tehnički najzahtjevniji spust nazvan je Deep Hole i predstavlja jedina je velika prepreka za natjecatelj(ic)e. Na njemu se mogu napraviti razlike. Pogotovo u muškoj kategoriji.

Krug olimpijskog krosa u Albstadtu, utrke koja će se na ovom mjestu održati osmi puta, dugačak je 4200 metara, s visinskom razlikom od 190 metara. Smatra se jednim od fizički najzahtjevnijih na Svjetskom kupu. Poznat je po sekcijama Devils Corner, Albstadt Drop, Teufelswellen i Slalom.

Dodatne informacije potraži na bikezone-albstadt.de.

Prijenosi uživo na Red Bull TV

Prvi TV prijenos ovogodišnjeg Svjetskog kupa započinje u petak, 7. svibnja. Od 17:20 nadalje možeš pratiti žensku utrku u kratkom krosu, a manje od sat vremena nakon toga startati će i muški seniori. Prijenos na Red Bull TV.

U nedjelju, 9. svibnja, konačno je na rasporedu početak sezone olimpijskom krosu i prva utrka nakon lanjske dvostruke runde u Češkoj. Seniorke startaju u 11:20, a seniori u 14:35. Prijenos na Red Bull TV.

Ove sezone očekuje nas još jedan novitet. Uigranome trojcu Rob Warner / Bart Brentjens / Claudio Caluori  pridružiti Lauren Smith će se (upoznali smo njezin terenski rad lani u Portugalu), Eliot Jackson (ranije terenski reporter i koordinator festivala Crankworx) i svježa spustaška umirovljenica Tracey Hannah (fokusirana na ženski spust).

Svježe face koje će vas zabavljati svojim komentarima tijekom TV prijenosa pogledaj na Instagramu.

Naslovna fotografija: Grega Stopar

Pročitaj i
Nove Mesto Report (dan 4.): Ferrand Prevot konačno do željene pobjede, Avanciniju prva pobjeda
Nove Mesto XCO Report (dan 2.): Prve pobjede za Lecomte i Andreassena!
XCC Nove Mesto Report (dan 1.): Prve pobjede Britanki i Meksikancu
XCC Nove Mesto Report (dan 3.): I opet Richards, ali i Avancini

Prati nas