2. rujna 2019

Ovaj vikend slijedi nam četvrta i pretposljednja utrka serije SloEnduro u sezoni 2019. Pet brzinaca iznad Rijeke. Možda ćemo već u nedjelju dobiti ukupne pobjednike kod muškaraca i žena

Ovaj vikend slijedi četvrta i pretposljednja utrka serije SloEnduro u sezoni 2019. godine. Pet brzinaca iznad Rijeke. Možda ćemo već sada dobiti ukupne pobjednike kod muškaraca i žena.

SloEnduro , međunarodna serija u MTB enduru potekla iz Slovenije, prelazi se u jesenski završni dio koji će se održati u Hrvatskoj. Četvrta utrka serije bit će održana ovog vikenda u Dražici, u općini Jelenje iznad Rijeke.

Članovi kluba Team Rodeo iz Rijeke organizirali su Trnduro već četiri puta, prošle godine prvi put pod okriljem serije SloEnduro 4Fun, a ove godine će natjecatelji prvi put loviti SloEndurove „prvoligaške“ bodove na tamošnjim stazama.

Na poprištu ispod dvorca ili kaštela Grobnik, udaljenog 15 km od Rijeke, natjecati će se u nedjelju, 8. rujna , s početkom u 10.30. Na rasporedu je pet brzinaca , duljina trase bit će oko 40 km s ukupnom visinskom razlikom od 1250 m.Točna trasa bit će objavljena u petak. No ipak poznata je Kendina SuperEtapa – to će biti nova staza Brlog.

Prijave su otvorene već u četvrtak, a već u ponedjeljak je bilo registrirano pedeset i pet iz pet zemalja. Organizatori očekuju najbrojnije i najjače sudjelovanje do sada.

Padaju odluke o naslovima

U pretposljednjoj utrci serije već bi mogle pasti odluke o ukupnim pobjednicama i pobjednicima.

U muškoj konkurenciji austrijski prvak Max Fejer (Team Dorrong) na Krvavcu je prestigao odsutnog branitelja naslova Vid Peršaka (Orbea Enduro Team), koji još nije potvrdio svoje sudjelovanje na Trnduru nakon povratka sa sjevernoameričke turneje. Ako ovaj put propusti utrku i ukoliko dobro krene Fejeru, više ga neće moći uloviti na finalu u Grožnjanu u listopadu. Približio mu se još jedan Austrijanac, Peter Mihalkovits (Radwelt MK Factory Racing).

U ženskoj konkurenciji, prošlogodišnja prvakinja, Austrijanka Yana Dobnig (Team Dorrong) na dobrom je putu do još jednog naslova. Tina Perše (Calcit bike tim) koja je propustila prvu utrku, usprkos svom drugom mjestu na Black Hole Enduru i pobjedi na Krvavcu, može je uloviti samo teoretski.

{loadposition inside}

Ljeto se bliži kraju. No će pričekati će još jedan tjedan u Dražicama. Vidimo se na najvećem Trnduru do sada. “Rodeaši” nam pripremaju pravi cirkus.
 

Trndurov raspis na sloenduro.com

Prati nas