11. lipnja 2019

Po treći put u Bjelovaru će biti održan MTB maraton Terezijaner. Sada novom izdanju, nakon pauze duge više od desetljeća

Brdsko biciklistički maraton konačno se vraća u Bjelovar. U nedljeju 16. lipnja ponovno će se okupiti mnoštvo biciklista u središtu grada; oni će se voziti utrku na Bilogori, gore, dolje, okolo i po šumskim singlicama. Maraton će biti   u dvije duljine – 48 i 70 kilometara.

S obzirom da su natjecatelji tijekom godina bili više nego zadovoljni stazom, organizator je nije previše mijenjao, ali je ove godine uveo kategoriju električnih bicikala. K tome, nagradni fond je povećan! Po bilogorskim obroncima posijane su brojne staze, poput vrtuljaka, otvorene livade i guste šume, s prekrasnim pogledom koji će impresionirati mnoge.  Za najbrže su pripremljene bogate nagrade, a za sve ostale nezaboravan događaj u bilogorskoj prirodi i na prekrasnim stazama.

Ukratko

Start i cilj bit će u samom središtu Bjelovara, u gradskom parku pored muzeja, gdje vas otvorenih ruku čekaju općina i biciklistički klub Gema. Od starta će prva tri kilometra ići kroz grad, zatim slijedi makadam i memorijalno područje Lug. Trasa vodi najljepšim dijelovima Bilogore. Na dugoj trasi biti će tri, a na kraćoj dvije okrjepne zone.

Raspisane kategorije

Dolga trasa s 70 kilometri dolžine s 1650 višinskimi metri vzponov
– Muškarci 1 
– Muškarci 2 
– Muškarci 3 
– Žene (jedna kategorija)

Kratka trasa s 48 kilometara i 720 metara uspona
– Muškarci 
– Žene 

Više informacija o maratonu možete pronaći na facebooku, ostale informacije na www.terezijaner.bike.

Prati nas