24. svibnja 2018

Nove Mesto u Moravskoj ugošćava treću utrku Svjetskog kupa u olimpijskom krosu u sezoni 2018. Program počinje već u petak, utrkama u kratkom krosu za seniorke i seniore

Visočina Arena i vrhunski češki navijači (i njihovi gosti) nestrpljivo očekuju treću utrku Svjetskog kupa u olimpijskom krosu. Ovo skijaško odredište brzo se puni jer većina ekipa je došla izravno s utrke u Albstadtu.

Još uvijek nije sasvim jasno u kakvoj su formi pojedini natjecatelji (i natjecateljice). Dvije prijašne utrke bile su obilježene potpuno suprotnim uvjetima i dale su nam samo djelomičan odgovor na ovo pitanje. Staza u NMNM pak ima drugačiji, osobit karakter.

Utrke u kratkome krosu u petak ovaj će puta biti prenošene na redbull.tv. Utrke u Albstadtu potvrdile su kako je riječ o vrlo atraktivnoj disciplini koja daje novu draž čitavom vikendu. Unatoč prvotnom oprezu natjecatelja, kratki kros nije toliko značajan za rezultate na nedjeljnom olimpijskom krosu. Oni najbolji vrlo će se brzo probiti na čelo utrke.

U svim je kategorijama prijavljeno 446 natjecateljica i natjecatelja

Blatna staza u Albstadtu bila je dobra za iskusne i tehnički potkovana natjecatelje. U NMNM također možemo očekivati borbu SchurteraKulhavog koji mora proći dobro pred domaćom publikom i obećao je revanš nakon Albstadta, te, naravno, falange Francuza koji uspješno nastavljaju tamo gdje je stao „friški“ umirovljenik Absalon. Naravno, ukoliko će ih u NMNM dočekati normalni uvjeti, u utrku će se uključiti i mnogi drugi.

U ženskoj kategoriji glavna je favoritkinja Jolanda Neff koja nije imala pravu konkurenciju na spustovima u Albstadtu. Staza u Visočini je ipak drugačija pa lanjska pobjednica Annika Langvad može računati na dobar rezutat. Jana Belomojna je u vrhunskoj formi kao i ostale kolegice iz ekipe Barta Brentjensa. Velik je broj favoritkinja u konkurenciji seniorki.

Vremenski raspored:

Petak
– 18:00  – kratki kros za seniorke
– 18:45 – kratki kros za seniore


Duljina kruga za kratki kros iznosi 1200 m, uz 25 visinskih m uspona.

Subota
– 14:00 – žene U23
– 16:00 – muški U23


Duljina kruga za olimpijski kros iznosi 3700 m, uz 230 visinskih m penjanja. 

Nedjelja
– 11:20 – seniorke
– 14:35 – seniori

Informacije o Svjetskom kupu dostupne su na uci.ch te na web odredištu organizatora – mtbnmnm.com

Pročitaj i:
Albstadt report: Trostruka švicarska pobjeda
Albstadt report: Annika i Mathieu pobijedili u prvom kratkom krosu

Prati nas