Svetovni pokal, Albstadt
5. svibnja 2022

Najbolji svjetski brdski biciklisti(ce) u XCO disciplini natjecati će se na drugoj utrci sezone. Na programu su olimpijski i kratki kros. Albstadt je stalna postaja Svjetskog kupa…

Nakon brazilskog Petrópolisa, vrijeme je za novu rundu ovogodišnjeg Svjetskog kupa u olimpijskom i kratkom krosu. Albstadt je najveći grad u okrugu Zollernalbkreis u Baden-Württembergu, a tamo je smješten BikeZone Mountain Bike Park. Nijemci tradicionalno održavaju utrke Svjetskog kupa početkom svibnja, a tako će biti i ove godine. Albstadt je trebao biti i domaćin Svjetskog prvenstva 2020., ali nažalost događaj nije mogao biti održan zbog pandemije koronavirusa. U jesen ga je zamijenio austrijski Leogang. Ove godine domaćin je i svjetske serije za mlade cross-country natjecatelje  – Junior UCI Series.

Albstadt: XCO i XCC trase

Olimpijski kros u Albstadtu, već deveti put u Svjetkom kupu ove godine. Krug je dugačak 4180 metara i ima visinsku razliku od 190 metara. Smatra se jednim od fizički najzahtjevnijih u Svjetskom kupu. Krug je poznat po odsjecima Devils Corner, Albstadt Drop, Teufelswellen i Slalom.

Krug kratkog krosa dugačak je 1200 metara (100 metara više nego prošle godine) i uglavnom je na travnatoj površini, uz nešto asfalta. Najopasniji tehnički spust zove se Deep Hole i predstavlja jedinu veliku prepreku za natjecatelj(ic)e. Ovdje se može napraviti prednost.

Startne liste na uci.org.

Video: Sažetak lanjske utrke u Albstadtu

Prošle godine Francuz Koretzky slavio je u uzbudljivom finalu muške utrke ispred Nina Schurtera, a ove godine Schurter ima priliku postaviti vi rekord na Svjetskom kupu sa svojom eventualno0m 34. pobjedom.

Vremenski raspored

Sutra, u petak, 6. svibnja, održat će se kratka cross-country utrka. Ženska elitna kategorija ima start u 17:30, a muška u 18:15.

7. svibnja (subota):

  • od 9:30 do 12:30, linija u Albstadtu rezervirana je za olimpijske križne utrke za UCI Junior serije.
  • U 15:30 sati, U23 djevojke će biti na stazi.
  • U 17 sati je utrka muškaraca do 23 godine.

8. svibnja (nedjelja):

  • 11:20 Start ženske Elite kategorije
  • 14:35 Start elitne kategorije muškaraca

Prijenos uživo na Red Bull TV. U petak, 6. svibnja od 17:00 i 30 minuta te u nedjelju, 8. svibnja od 11:00 i 20 minuta. Rob Warner, Bart Brentjens i izvjestiteljica na terenu Lauren Smith.

Naslov fotografija Bartek Wolinski/Red Bull Content Pool

Kako je bilo lani?

Svjetski kup Albstadt

Kako je bilo na prvoj ovogodišnjoj rundi u Brazilu:

Svjetski kup Petrópolis Report: Schurter konačno došao do rekorda

Prati nas