Snowshoe
15. rujna 2021

Već od ove srijede je krenuo sjevernoamerički MTB cirkus s dvostrukim programom spusta te kratkog i olimpijskog krosa…

Video: Povijest bike parka Snowshoe

Park je bio u povojima krajem osamdesetih i početkom devedesetih, a počeo je dobivati ​​na zamahu serijom NORBA. Tada je ovo odredište bilo domaćinom finala američke serije i državnog prvenstva. Bilo je to 2001. S modernizacijom žičara počeli su graditi namjenske biciklističke staze, a zatim su 2005. i 2006. bili domaćini natjecanja u slopestyleu, uz značajnu  podršku časopisa Bike Magazine. Godine 2013. ponovno su se okušali u organizaciji MTB serije Pro GRT, a 2017. i 2018. bili su domaćini finalnih utrka američkog kupa. Snowshoe je 2019. godine prvi put bio domaćin trostrukog rasporeda Svjetskog kupa u brdskom biciklizmu.

Snowshoe je drugi put domaćin MTB Svjetskog kupa

Amerikanci su prvi put bili domaćini utrke prije dvije godine. Organizirali su usput i finale Svjetskog kupa. Skijaški i biciklistički centar u Zapadnoj Virginiji poznat je po dvije vrhunske staze. Spust ima 2.100 metara i ima nadmorsku visinu od 474 metra. Staza za kros smatra se dijelom tehničkom, djelomično brzom i nudi vrlo zahtjevan spust kamenim odsjecima.

Nakon otkazivanja utrke Svjetskog kupa u spustu u Fort Williamu u Škotskoj, organizatori u SAD-u odlučili su preuzeti organizaciju otkazane utrke i tako ponuditi “polufinale” spusta prije službenog kraja, koji će se održati ovog vikend.

Tako će pretposljednja utrka Svjetskog kupa u spustu biti na rasporedu u srijedu, 15. rujna, posljednja ispitivanja u kratkom krosu, spustu i olimpijskom krosu održat će se od petka 17. do nedjelje, 19. rujna .

Popis prijavljenih možeš pogledati na obnovljenim web stranicama Međunarodne biciklističke federacije uci.org.

TV prijenosi utrka:

Uživo na Red Bull TV. Već u srijedu je na rasporedu prijenos pretposljednje utrke u spustu, zatim u petak utrka u kratkom kros, a u subotu utrka u spustu te u nedjelju i olimpijska kros utrka. Zbog šest satiati vremenske razlike u Hrvatskoj prijenose gledamo u večernjim satima .

Naslovna fotografija Grega Stopar @stopargrega

Kako je bilo prije dvije godine?
#Snowshoe

Prati nas