“On-off
“Ciklocentar” Bike park Tršće Human Fish Gravel SloEnduro
4. lipnja 2018

Treća utrka Svjetskog kupa na rasporedu je 9. i 10. lipnja u Leogangu kod Salzburga

Leogang je smješten u austrijskoj pokrajini Salzburg, u blizini pitoresknog mjesta Zell am See. Tamo će biti održana treća utrka Svjetskog kupa u MTB spustu. Datum je sličan kao i prošle te pretprošle godine. Utrke će biti neizvjesne jer karte su jako izmiješane kako u muškoj tako i u ženskoj konkurenciji.

U muškoj kategoriji najbolju četvoricu u ukupnom poretku dijeli svega devet bodova. Na vrhu je i dalje Aaron Gwin, četri boda iza njega je Loris Vergier, još dva boda iza je pobjednik iz Ft. Williama Amaury Pierron, a četvrti je Troy Brosnan.

U ženskoj konkurenciji vodi Myriam Nicole, trideset bodova za njom je drugoplasirana Rachel Atherton, a još četrnaest bodova iza je Tahnee Seagrave.


Gornji dio staze vrlo je brz!

Staza

Duljina iznosi oko dva i pol kilometra, uz nešto više od 500 visinskih metara spusta. Staza je najveću preobrazbu doživjela u sezoni 2016. sadrži sve moguće – od dugih ravnih i brzih dionica, kamenih odsjeka, korijenja, do „dropova“. Brza je i brutalna, pogotovu ukoliko padne kiša.

Vremenska prognoza

Aktualna vremenska prognoza predviđa ćudljivo vrijeme. Od petka do nedjelje temperatura bi se trebala kretati između 25 i 27 stupnjeva. Moguća je slaba kiša, a možda i pokoja oluja.

Što nas očekuje?

Muška kategorija: Leogang kao da je tetoviran na Aarona Gwina. Na ovoj je stazi pobijedio već četiri puta – sjećate se, 2015. to mu je uspjelo bez lanca! Lani je upravo ovdje pobjedom nagovijestio borbu za prvo mjesto u ukupnom poretku Svjetskog kupa 2017. Loris Vergier je u prošlu nedjelju završio kao drugi u škotskim planinama, a isto je mjesto osvojio i lani u Leogangu, pa je možda pravi trenutak da se popne na najvišu stepenicu. Trećeplasirani iz lanjske utrke, Greg Minnaar, neće startati u subotu i nedjelju; povratak je najavio za Val di Sole.

Nakon što se ozlijedio na Lošinju, uspješno se prošlog vikenda vratio svjetski prvak Loic Bruni. Ili će nas pak još jednom iznenaditi drugi Francuz, prošlotjedni pobjednik Amaury Pierron? 


Tahnee Seagrave

Ženska kategorija: Tahnee Seagrave, pobjednica iz Ft. Williama, lani je upravo u Leogangu osvojila svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu. Možda će baš u Leogangu iskoristiti svoj novi zamah. Rachel Atherton, nakon prošlotjednog peha (potrgani lanac i pad) ima nešto nepodmirenih računa. Ne treba zaboraviti niti na dvije vozačice s prošlogodišnjeg postolja u Leogangu – Tracey Hannah i Myriam Nicole. 

Prijenos utrke uživo u nedjelju je na redbull.tv.

Fotografije su s prošlogodišnje utrke, foto Klemen Humar

Kako je bilo na dosadašnje dvije utrke u 2018.?
Svjetski DH kup Lošinj: We Will Rock You!
Ft. William report: Pierronova prva pobjeda!

“On-off
Bike park Tršće “Ciklocentar” Human Fish Gravel SloEnduro
Prati nas